Siirt’te gerçekleşen Siirt Özel İdare Spor ile Adıyaman 1954 Spor karşılaşmasında spora ve sporcuya yakışmayacak, toplumsal değer yargılarımızla örtüşmeyen hadiseler yaşandığını söyleyen Milletvekili Tutdere,"Siirt’te takımımız Adıyaman 1954 Spor’a karşı gerçekleştirilen saldırıyı ve bu saldırının bütün bileşenlerini kınıyorum. Ancak, kıt imkanlarına rağmen bütün kentimizi birleştiren ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Adıyaman 1954 Spor Kulübümüze yapılan bu saldırıyı kınamakla kalmayacak, eylemi gerçekleştirenlerin, ihmali bulunanların ve görevini kötüye kullananların hukuk çerçevesinde yargılanmaları ve cezalandırılmaları için konunun takipçisi olacağız."dedi.

"Spor ahlakı olmayan sporcu ve yöneticiler spordan uzaklaştırılmalıdır"

Önceki gün Siirt’te gerçekleşen Siirt Özel İdare Spor, Adıyaman 1954 Spor futbol müsabakasında spora ve sporcuya yakışmayacak, toplumsal değer yargılarımızla örtüşmeyen hadiseler yaşanmıştır diyen Milletvekili Tutdere, şöyle devam etti:

 "Unutulmamalıdır ki; sporun kalitesini sporun kendi kuralları ve bu kuralları da toplumun değer yargıları oluşturur. Sporun kuralları toplumsal değerlerin dışında düşünülemez. Bilinmelidir ki spor ahlakı, sporcunun rakibine ve kendisine olan saygısının ifadesidir. Profesyonel spor bir meslek olarak görülmeli, toplumsal değerler ön planda tutulmalı, spor ahlakı olmayan sporcu ve yöneticiler spordan uzaklaştırılmalıdır.

Fair-Play ruhuna aykırı

Gerçekleşen futbol müsabakasında takımımız Adıyaman 1954 Spor’a karşı linç girişiminde bulunulmuş; asla tasvip edilemeyecek, sporla bağdaşmayan, fair-play ruhuna aykırı tutum ve davranışlar sergilenmiştir. Gerek maç öncesinde, gerek maç süresince ve gerekse maçtan sonra futbolcularımız, teknik heyetimiz, kulüp yöneticilerimize fiziki ve sözlü saldırıya maruz bırakılmışlardır. Maç boyunca şeref tribünü olarak adlandırılan bölümde oturanlar tarafından, sahadaki görevliler tarafından, rakip takım yöneticileri tarafından futbolcularımıza, teknik heyetimize ve kulüp yöneticilerimize küfredilmiş edilmiş ve ağır hakaretlerde bulunulmuştur."

Acziyet mi var yoksa ihmal mi?

İl protokolünün de bulunduğu maçta bu olayların yaşanmış olmasının üzücü olduğunu ifade eden Tutdere, "Siirt Valisi, Siirt Emniyet Müdürü ve diğer il protokolünün de bulunduğu ortamda gerçekleşen bu olaya il protokolünce seyirci kalınmış ve görüntülerden de açıkça anlaşıldığı üzere gerek rakip takım, gerek özel güvenlik görevlileri ve gerekse kolluk kuvvetleri tarafından futbolcularımız, teknik heyetimiz, kulüp yöneticilerimize karşı fiziki ve sözlü saldırı gerçekleştirilmiş olması akıllara acziyet mi var yoksa ihmal mi var sorusunu getirmiştir. Siirt’te takımımız Adıyaman 1954 Spor’a karşı gerçekleştirilen saldırıyı ve bu saldırının bütün bileşenlerini kınıyorum."dedi.

"Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kulübümüzün hakkını arayacağız"

Kıt imkanlarına rağmen bütün kentimizi birleştiren ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Adıyaman 1954 Spor Kulübüne yapılan bu saldırıyı kınamakla kalmayacaklarını ifade eden Tutdere, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili diğer yasal mevzuat kapsamında eylemi gerçekleştirenlerin, ihmali bulunanların ve görevini kötüye kullananların hukuk çerçevesinde yargılanmaları ve cezalandırılmaları için konunun takipçisi olacağımızın başta Adıyaman 1954 Spor kulübümüze gönül vermiş taraftarlarımız olmak üzere bütün Adıyaman kamuoyunun bilgisine sunuyor, Türkiye Futbol Federasyonu ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere tüm kurumları göreve davet ediyorum. Adıyaman’da, Adıyamanlılar‘da, Adıyaman 1954 Spor’da yalnız değildir. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kulübümüzün ve kentimizin hakkını arayacağız."

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha