Adıyaman Belediyesi tarafından, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) sınavlarına hazırlanan kurs öğrencilerine spor malzemesi yardımı yapıldı.
Rekabet Kurumu Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi’nin çok amaçlı salonlarında Şefik İnal ve Ayhan Tekin hocaların nezaretinde BESYO sınavlarına hazırlanan gençler, malzemelerini Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın elinden aldılar. Her iki okulun salonlarına Belediyespor Koordinatörü Yılmaz Aslan ile birlikte giderek, gençlere malzeme yardımında bulunan Başkan Büyükaslan, Adıyaman Belediyesi olarak birçok ilklere imza attıklarını ifade ederek; “Spor alanında yapmış olduğumuz hizmetlerimiz bunlardan sadece bir tanesi. Uzun yıllar gençliğimde spor yapan bir büyüğünüz olarak sporun ve sporcunun ne çilelerle, ne zorluklarla karşılaştığını biliyorum. Bizim zamanımızda böyle güzel salonlar yoktu. Kahve kiralanır, orada ilkel minderlerde antrenman yapılırdı. Yıllar sonra spor salonu yapıldı. O günden bugüne çok büyük fark var.
Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Adıyaman değişiyor. Bu anlayışla Belediye olarak spora verdiğimiz desteği kurumsallaşmaya götürüyoruz. Şu anda Belediyemize ait bir futbol sahamız var. İnşaatları devam eden Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz ve Kapalı Spor Salonumuz var. Bugünlerde projesi bitecek olan Bayanlar Spor Merkezimiz olacak. Spor Merkezimizin içinde Yüzme Havuzu, Sauna, Güzellik ve Fitness Salonları var. 700 metrekare oturumu olan merkezimizin inşallah temelini atacağız. Allah nasip ederse 3. dönemimizde sosyal spor tesisinin temelini atacağız. Bütün bunları spor camiasına, sporculara yapıyoruz. Adıyaman için yapıyoruz.
Hepimiz gelip geçiciyiz. Bugün varız, yarın yok olacağız. Allah nasip ederse 3. döneme de ‘devam’ diyerek, yarım kalan tesislerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. ‘Gelecek nesilleri bugünkü nesiller hazırlar’ denilir. Görevimiz, sizleri geleceğe hazırlamak, sizlere hizmet etmektir. Beden Eğitimi Öğretmenliği hususunda hocalarımızın büyük emekleri var. Yıllardır bu işi meccanen yapıyorlar. Sizin gibi binlerce gencimizi bu alanda yetiştirmiş, topluma kazandırmışlar. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
Belediye Başkanı olduktan sonra kendileriyle bir koordinasyon kurduk ve desteklerimiz bugüne kadar devam etti. Adıyaman Belediyesi olarak, birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalara destek olmak için bugün malzeme dağıtımında bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Allah hayırlısıyla güzel bir sınav geçirmenizi, güzel bir okul kazanmanızı nasip etsin. Umudunuzu kırmayın, ufkunuz açık, gelecek sizindir.
Yalnız Türkiye değil, dünyanın her yerinde kendi mesleğinizi icra edecek imkânlarınız var. Ama tek bir şartla; yılmayacaksınız, umutsuz olmayacaksınız. Hangi spor dalındaysanız onda başarılı olmak için bütün çalışmalarınızı yapacaksınız. Bu arada bir yabancı lisan öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Zaten bilgisayar kullanmayı biliyorsunuz. Dünya ile entegre olmalısınız. Yabancı lisan bilmelisiniz. Teknolojiyi, bilişimi, iletişimi iyi kullanmanız lazım. Bizim zamanımızda böyle imkânlar yoktu. Sizler şanslısınız. Sizlere başarılar diliyorum. Anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum, sizleri bugünlere getirdikleri için.  Sizi yetiştiren hocalarınıza şükranlarımı sunuyorum. Yıllarca gençleri yetiştirmek kolay değil, hasbi olarak bu işi yapmanın tek bir sebebi var; o da bu işin aşıkı ve divanesi olmaktır” dedi.
   Kursa Hocası Şefik İnal ise; “Her zaman gençlerin yanında olan Sayın Belediye Başkanımız bugün yine öğrencilerimize büyük bir destek verdi. Bu işlerin devamını diliyoruz. Adıyaman’da açılacak olan Beden Eğitimi Bölümü’ne gençlerimizin yerleşmesi çok önemli. Önemli olan ilimizin bürokrasisinin gençlere ve Adıyaman’a sahip çıkmasıdır. Onları yanımızda gördüğümüz zaman mutlu oluyoruz. Sayın Başkanımıza bu duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.   
Kursa Hocası Ayhan Tekin de; “Adıyaman Belediyesi bünyesinde Beden Eğitimi Hazırlık Grubu olarak 5. yılımız. Belediyemiz, her zamanki gibi malzeme yardımı yapıyor. Bütün öğrenciler adına, Adıyaman gençliği adına Sayın Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Adıyaman Haber