Adıyamanspor puanı son dakikada aldı

Erzincan Refahiye: 1-1: Adıyamanspor

 

Ligin ikinci yarısına yaptığı transferlerle daha güçlü giren Adıyamanspor Refahiye deplasmanından bir puanla dönmesini bildi.

Ligin ikinci yarısına yaptığı yeni transferlerle bomba gibi giren temsilcimiz Adıyamanspor gerek içerde gerekse dışarıda ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni topluyor. Geçen hafta kendi evinde karşılaştığı grubun güçlü takımlarından Menemen Belediyespor’u maçın hakeminin de faktörüyle elinden kaçıran temsilcimiz, bu haftada deplasmanda karşılaştığı grubun bir başka güçlü takımı Refahiyespor ile aynı skorla 1-1 berabere kalmasını bildi.

İlk yarısı ortada geçen maçın ikinci yarısında her iki ekipte geliştirdikleri pozisyonlarla gol aradılar. Maçın 71. dakikasında kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortada oluşan karambolda topu önünde bulan Refahiyespor’lu Güray topu ağlarımıza yollayarak ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde topla rakip ceza alanına giren Yakup, rakip kalecinin müdahalesiyle yerde kalınca maçın hakemi tarafından pozisyon penaltı olarak değerlendirildi. Penaltı atışı için topun başına geçen Turgay, takımımızın eşitlik sayısını attı ve Adıyamanspor zorlu Refahiye deplasmanından çok önemli bir puanla döndü.

Maç sonunda bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Hüseyin Koç, deplasmanda alınan bir puanın önemine vurgu yaparken, takımımızı Erzincan’da yalnız bırakmayan 50’ye yakın taraftara da teşekkür etti. Koç, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bu sezon için kendimize koyduğumuz ligde kalma hedefi için bu tür deplasmanlardan alacağımız puanların öneminin farkındayız. Futbolcularımız da bu bilinçle çıktıkları Refahiye maçında oldukça kontrollü bir oyun ortaya koydular ve bu kontrollü oyun neticesinde bir puanla ayrılmayı bildiler. Gerek sahada büyük mücadeleler sergileyen futbolcularımıza ve teknik heyetimize gerekse Erzincan deplasmanında takımını yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde kendi evimizde oynayacağımız bir Derince Belediye maçı var. Bizim için 6 puan değerinde olan bu maçtan galip ayrılmak için elimizden geleni yapıp, ligde kümede kalma adına bir rakibimizi daha yenmeyi hedefliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana olduğu gibi Derince maçında da 12. adamımızın bizi bu maçta yalnız bırakmayacağını biliyoruz. İnşallah el birliğiyle ilimizin tek profesyonel takımı olan Adıyamanspor’umuzu ligde tutacağız” diye konuştu.

Takımımız Adıyamanspor, Refahiye deplasmanından aldığı bir puana rağmen ligde düşmeme mücadelesi veren rakibi Derince Belediyespor’un kendi evinde Batman Petrolspor’u 1-0 yenmesinden dolayı bir sıra daha gerileyerek 18 puanla 16. sırada yer aldı ve bir üstünde bulunan 20 puanlık Derince Belediyespor ile arasındaki puan farkını 2’ye çıkardı. Bu hafta alınan skorlardan sonra gelecek hafta kendi evinde ağırlayacağı Derince Belediyespor maçı Adıyamanspor için büyük bir önem arz etti.

Editör: Adıyaman Haber