Günal, Romanya'da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda 3 altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu olurken, Altuntaş ise Bosna Hersek’te düzenlenen Muai Thai Dünya Şampiyonasında dünya üçüncüsü olarak bronz madalyayı almaya hak kazandı.

Milli sporcu Günal, koparmada 105 kilo, silkmede 128 kilo ve toplamda da 233 kiloyla altın madalyaya uzanırken, Altuntaş ise yarı finalde rakibine yenilerek turnuvadan bronz madalya ile döndü.

-"BİZLERE İKİNCİ BAYRAMI YAŞATMIŞ OLDULAR"

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Türkiye'yi, Adıyaman’ı ve Adıyaman Üniversitesini aldıkları madalyalar ile başarıyla temsil eden sporcuları tebrik etti.

Turgut, "Uluslararası sportif turnuvalarda Türkiyemizi, Adıyaman’ı ve Adıyaman Üniversitesini en iyi şekilde temsil edip şanlı bayrağımızı göndere çeken sevgili öğrencilerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Yapılan planlı ve önemli çalışmalar neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizi bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda en iyi noktaya taşımayı hedefliyoruz. Bu anlamda devletimizin sunmuş olduğu imkanları en iyi şekliyle evlatlarımıza sunma gayreti içerisindeyiz. Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya üçüncülüğü çok büyük başarılar... Bu madalyalarla evlatlarımız Cumhuriyet Bayramı ile birlikte bizlere ikinci bir bayram yaşatmış oldular. Bizleri gururlandıran başarılara imza atan evlatlarımızın başta aileleri olmak üzere, antrenörlerine ve tüm BESYO ekibine ülkem ve Adıyaman Üniversitesi adına şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin her alanda başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."şeklinde ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha