Ev sahipliğini Sincik tekstil adına Ziya Azgın'ın yaptığı kahvaltıya, tekstil yöneticileri katılarak, İlçe Kaymakamı Sağ'a ve Belediye Başkanı  Korkut'a  sıkıntılarını aktardılar. 

Belirgin olarak öne çıkan sıkıntının Sincik'te ki işletmelerin 6. bölge avantajlarından faydalanamamaları olduğu dile getirilerek, işletmeler 6. bölge kapsamında bulunup vergi , sgk ve elektrik indirimlerinden faydalanan işletmelerle rekabet etmekte sıkıntı çektiklerini, ilçenin merkeze uzak olmasının da verdiği dezavantajla bu rekabette iyice zayıf kaldıklarını ifade ettiler. 

Tekstil firmalarının sıkıntılarını dinleyen İlçe Kaymakamı  Sağ ve  Belediye Başkanı Korkut, bu işletmelerin ilçenin ekonomisine 680 kişi istihdam etmiş olmaları hasebı ile çok ciddi katkı sağladığını,  göçü engelleyip ilçenin büyümesi yolunda ciddi bir yer teşkil ettiklerini dile getirdiler.

İlçenin tamamının 6, bölge kapsamına dahil edilmesi için  Başbakanla yada Cumhur başkanı ile bir randevu almaya çalışacağını ifade eden Başkan  Korkut, eğer ilçeyi bütünü ile 6. bölge kapsamına alamazsa o zaman da ilçede bir organize sanayi kurma yolunda mücadele edeceklerini belirttiler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha