Sincik`te Muhtarlarından Vekillere Destek
“Seçimden seçime değil, her zaman yanımızda”
 
Sincik’te 13 muhtar basın açıklaması yaparak, ilk kez seçimden seçime değil, her zaman aralarında olan vekillere teşekkür ederek, Sincik’e yapılan yatırımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
 
Geçtiğimiz günlerde Sincik`te 7 mahalle muhtarı, ilçelerinin sorunlarını açıklayacaklarını söyleyerek, AK Partili milletvekillerine suçlamalarda bulunmuştu.
 
Bunun üzerine 2 mahalle muhtarı yanlış bilgilendirerek adının açıklamada yer aldığını, açıklamanın haberleştirildikten sonra “katılmadığı” görüşlerin yer aldığını gördüklerini belirterek, 7 muhtar imzasıyla açıklanan görüşlere karşı çıkarak, 13 muhtarla birlikte açıklama yapıp, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri ve AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’e destek verdiler.
 
Sincik gündemini ve siyasetini itham ve iftiralara kurban vermek istemeyen muhtarlar, Sincik AK parti İlçe Başkanlığında bir araya gelerek, açıklamanın kendilerinin adını kullanarak yapıldığını ve görüşleri paylaşmadıklarını söylediler.
 
Köy muhtarları ortak açıklamalarında, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in bütün köyleri ziyaret ettiğini, hiçbir zaman aşiret ayrımı yapmadığını, verdiği bütün sözlerinin takipçisi olduğunu, Sincik`e gelen yatırımlardan da bunun anlaşıldığını, ithamların asılsız olduğunu ve milletvekillerinin yanlarında olduklarını, desteklediklerini söylediler.
 
AK Parti Sincik ilçe başkanı Şevket Öksüz yaptığı konuşmasında; “Sonuna kadar Milletvekillerimizin yanındayız. Bu güne kadar Sincik`ten esirgenen yatırımlar bu dönemde gelmeye başladı. Önceki dönem seçtiğimiz milletvekillerimizi bir sonraki seçime kadar göremezdik. Ama Milletvekilimiz Sayın Mehmet Metiner 2 yıllık milletvekilliği döneminde defalarca Sincik ve köylerinde bulunmuştur. Sanki seçim varmış gibi her zaman aramızda bizimle beraber halkın dertlerini dinliyor. Sayın Vekilimizin Sincik Ziraat Bankası ve Sincik-Yarpuzlu-Geçitli yolu için çabasına hepimiz şahit olduk. Diğer hizmetlerin gelmesindeki çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Karşı bildiriye imza atan Muhtarlardan Çat köyü muhtarı Hasan Altay ve Subaşı Muhtarı Zeki Çetinkaya kandırıldıklarını, bize hizmetler için açıklama yapacaklarını söylediler fakat haberi okuduklarında şok olduklarını söylediler.
 
Sincik siyasetinin gündemini itham ve iftiralara kurban etmeyeceklerini ifade ederek bunu tezgâhlayanları sert bir dille eleştirdiler.  
Editör: Adıyaman Haber