Olay, Sincik İlçesinin girişindeki Boğaz  mevkiinde yaşandı.

Sincik- Malatya Hattında çalışan kooperatifin 52 üyesi minibüsleri ile Sincik İlçesinin girişindeki Boğaz mevkisinde toplandı.

Minibüsleri yola park ederek yolu ulaşıma kapatan sürücüler, olay yerine İlçe Kaymakamı veya Belediye Başkanının gelmesini bekledi.

Yaklaşık 4 saat kapalı olan yolda ilçeye gelen ve ilçeden dışarı giden yolcular ve sürücüler mağdur olunca eylemcilere tepki göstermeye başladı.

İhbar üzerine olay yerine polis, asker ve çevik  kuvvet gönderildi.

Jandarma ve polis ekipleri eylemin kanunsuz olduğunu söyleyerek, minibüsçülerin  eylemden vaz geçmelerini istedi, fakat minibüsçüler eylemden bir türlü vazgeçmedi.

Eylemin uzun sürmesi üzerine olay yerine Sincik  Belediye Başkanı Mehmet Korkut geldi.

Korkut, yapılan eylemin kanunsuz olduğunu, minibüs hattının iptal edilmesinin mahkemenin vereceği  karara bağlı olduğunu söyleyerek, eyleme son vermelerini istedi.

Jandarmanın  ve polisin tüm uyarılarına rağmen yolu açmayan minibüsçüler jandarma, polis ve çevik kuvvet tarafından çembere alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne  getirilip ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Minibüsçüler,” Bundan 20 yıl önce bu Sincik- Malatya Kooperatifini kurduk. Yıllarca bozuk yollardan Malatya’ya zararına yolcu götürüp getirdik. Yol düzeldikten sonra üç-beş kuruş kazanmaya başlayınca ikinci bir hat karşımıza çıktı.  52 üyemiz  var. 2 günde ancak sıra geliyor. İkinci bir hat bu yola girerse 20 yıllık emeğimiz boşa gider"dediler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha