17 bin 476 kişilik nüfusa sahip olan Sincik ilçesi rekor kırmaya devam ediyor. İlçe,  12 Eylül 2010 yılında yapılan halkoylamasında da  yüzde 97.7 oran ile 'evet' demişti. 16 Nisan günü de sandığa koşan Sincikliler, resmi olmayan  sonuçlara göre yüzde 96.29 oranında 'evet' oyu çıkardı. Sincik böylece Şanlıurfa'nın Harran lçesinin ardından en çok 'evet' çıkan ikinci ilçe oldu.

CUMHURBAŞKANI'NDAN  TEŞEKKÜR TELEFONU GELDİ 

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sandıktan çıkan sonuçtan dolayı teşekkür ettiğini duyurdu. İlçede seçime 91.46 oranında bir katılım olduğunu kaydeden Korkut, "Bilindiği gibi ülkemiz tarihi bir dönemeçten geçti. Ülkemizin diğer ülkeler arasında saygın bir yer edinmesi ve ekonomik olarak kalkınması aynı zamanda özgürlüklerin önünün açılması bakımından yapılan bu referandum da Sincik üzerine düşeni yapmıştır. Kendi rekorunu kırmıştır" dedi.

Sincik'in yüzde 96.2 ile Türkiye'de hatırı sayılır bir yüzdelik elde ettiğini vurgulayan Korkut, "Ben bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız, Sincik'in bu başarısını görerek yaptığımız telefon görüşmesinde bütün vatandaşlarımıza selam sevgilerini ve teşekkürlerini iletmiştir" diye konuştu.  

 Ak Parti kurulduğu günden beri Sincik halkının büyük bir teveccühle, her seçimde oyunu arttırarak bu partiye destek olduğunu anımsatan Korkut, "Her seçime yeni bir şampiyonluk eklemiştir. Önceki seçimlerde de Sincik, partiye oy verme oranında şampiyondu, bu seçimde de hatırı sayılır bir oyla oylarımızı arttırdık. Şimdi kadar ilçe olarak Ak Parti'ye en yüksek oyu bu referandum da verdik. Sincik halkı hizmet yapılıp yapılmadığı düşüncesiyle sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine inandığı için oy vermiştir. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, saygınlığı ve geleceği için bu oyları kullanıyoruz. Sincik halkı her zaman devletinin, milletine sahip çıkmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha