31 Mart Yerel Seçimlerde Sincik ilçesinde yapılan seçimlerde Mehmet Buz bin 51, AK Parti Belediye Sincik Başkan Adayı Mehmet Korkut bin 41, Saadet Partisi adayı Hasari Altıntel 534 ve MHP Adayı Ahmet Genciz 24 oy aldı.
Sandık kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemede oy pusulasında bulunan bağımsız adayın altındaki boş alana 'evet' basıldığı ve bunun geçersiz olmadığı nedeniyle İlçe Seçim Kuruluna yaptıkları müracaatı red edildi. İlçe Seçim Kurumu tarafından red edilen başvuru İl Seçim Kurumu tarafından kabul edildi oylar tekrardan sayıldı.

Basılan mühürlerin basıldığı yerin dışındaki alana basıldığını tespit ederek 58 oyu geçersiz saydı.

- "KORKUT, 48 OYLA ÖNE GEÇTİ"

AK Parti Sincik İlçe Belediye Başkan adayı Mehmet Korkut, 48 oyla öne geçti.
Oy pusulasında bağımsız adaya ayrılan alan dışında mühürlerin basıldığı bilgisini aldıklarını ve itiraz ettiklerini belirten AK Parti Belediye Sincik Başkan Adayı Mehmet Korkut, şunları kaydetti:

"31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı olarak Sincik Belediye Başkanlığına aday oldum. Yapılan seçimlerde bin 41 oy aldım, bin 50 oyda bağımsız aday aldı. Geçici sonuçlara göre ancak seçim günü sandık görevlilerimizin yaptıkları tespitlere göre oy pusulasında bağımsız adaya ayrılan alan dışında mühürlerin basıldığı bilgisini aldık itiraz ettik. Bunlar İlçe Seçim Kurulu tarafından geçerli sayıldı ancak biz seçim kuruluna itirazımızı yeniledik. Yüksek Seçim Kurulunun 2004/743 sayılı kararına istinaden o alanın bağımsız adaya ait olamadığını belirterek 58 tane bu çeşit pusulayı geçersiz saymıştır. Dolayısıyla 48 oyla AK Parti adayı olarak Sincik'te şuanda seçimin galibi durumundayız. Mazbata konusunda yasal işlemleri takip etmek lazım. İnşallah ilerleyen günlerde netleşecek. Yerel seçimlerde burada daha çok akraba üzerinden işliyor. O yüzden bu durumu beklemek çok doğru olmuyor. Ama genel seçimlerde biliyorsunuz ciddi oy sahibi oluyor Sincik bu anlamda yine AK Parti'nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz ve gönül belediyeciliğine inşallah devam edeceğiz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha