Altınel yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin coğrafi yapısı itibariyle büyük tarım arazilerine sahip olmamasının dezavantaj gibi göründüğünü ancak bu durumdan kaynaklı zirai ilaçların bölgede kullanılmaması nedeniyle organik ürün üretiminin büyük bir avantaj sağladığına dikkat çekti.

İlçede arıcılık faaliyeti başta olmak üzere, büyük,küçükbaş hayvancılık, meracılık,meyve ve sebzecilik, tahılcılık ve bağcılık endüstriyel çapta olmamakla beraber küçük ölçeklerde organik  yöntemle yapıldığını belirten Altınel, şunları dile getirdi:

"Üreticilerimizin ihtiyaç fazlası ürünlerini geçimlerine katkı sağlaması açısından sergileyip pazarlaması için müşteriye ulaşma fırsatı bulacağı bir pazar yeri gerekli ve ihtiyaç dahilindedir. Çiftçilerimiz en azından haftanın bir günü de olsa ürünlerini toplu bir şekilde teşhir edip pazarlayabileceği bir mekana ulaştırılırsa inanıyorum ki ilçe tanıtımında da çok önemli bir misyon üstlenecektir. İlde ve ilçelerde yaptığım fizibilite çalışmasına dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Sincik balı, üzümü, cevizi, mısırı, peyniri, tereyağı, dutu, pekmezi gibi birçok üründe takdir görüyor ve çok beğeniliyor. Çiftçilerimize böyle bir fırsat tanındığında bir pazar günü ilden ve ilçelerden gelip doğal ürünlerini alıp gideceklerdir. Bu da hem ilçeye giriş çıkışları artırarak tanıtım sağlayacak hem de çiftçilerimize kazandıracak.
Bu konuda ilgili kurumların üzerine düşen duyarlılığı göstermelerini bekliyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha