"Ahmed Arif şiirine hep namusu gözüyle baktı. "ne ince, ne anlamlı bir kelamdır bu. Tam da şiire ne oldu, derken bu cümleyle karşılaşmak beni kendime getirdi doğrusu.
    Yozlaşan popüler kültürün hızla ele geçirdiği edebiyat için sancılı bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum.Günümüzde derinliği olmayan, gündelik bir pazar dili edasıyla yazılmış, sadece müziğin gücüyle gündemde kalmaya çalışan müziğe bakacak olursak mana kaybının boyutunu bir nebze olsun anlarız  
    Keza birbirini tekrarlayan, birbirinden küçücük nüanslarla ayrılan bu eserlerin kısa sürede vadesini doldurup unutulanlar listesindeki yerini aldığını çok rahat görüyoruz. Böylece bir çıkmaza giren müzik için yeni arayışlara giriliyor. Çözüm ne? Çözüm şu eski türküleri, ezgileri, sanat müziği nağmelerini de popilize ederek söylemek.
    Peki bu kötü bir şey mi? Tabi ki hayır, en azından mana var. Birbiri ardına sıralanmış anlamsız cümleleri anlamaya çalışmaktansa, tanıdığımız bildiğimiz güllere, gülistanlara, bağlara, bahçelere, mehtaplı gecelere farklı yollardan gitmiş oluyoruz. 
     Bir şiirin bestelenmesi, şarkı için söz yazılması ve bu sözler yazılırken mana ve biçim yönünden bütünlük olması eskide kaldı gibi. Edebiyatımızda öyle şiirler vardır ki oturup günlerce anlamaya, sindirmeye çalışırsın. Seni yerle bir eder, sarsar, kendine getirir, başka dünyalara götürür. Tabi bir de görünen ile gizli olan manası vardır.
    Günümüz edebiyatında şiiri bir çırpınış içinde görüyorum. Son nefesini vermemek için direniyor. Tabi burada şiire özenen toy gençliğin karaladıklarından bahsetmiyorum  zaten hepsinin karalayacağı bir şiiri vardır. Fakat şiir öyle gökten zembille inmez. Yoğrulmak, demlenmek zorundadır, birçok pınardan beslenmek zorundadır. Tüm bunların yanı sıra yetenek olmalı. Aksi halde bir Ahmed Arif şiirinin kitap halini görürseniz kolay deyip kanmayın. Bir de Ahmed Arif şiirinin beslendiği kaynaklar diye kitaplar vardır.Bir şairin beslendiği kaynaklar bile kitap olacak derinliğe sahipse gerisini varın siz düşünün.
    Ondan sonra adam niye şiire namusu gözüyle baktı anlarsınız. 

Instagram :nazantstnypcofficial
Nazan Taştan Yapıcı