Sosyal medyada da dediğim gibi “anlaşılmaz bir sessizlik” var…

En azından benim anla/ya/madığım bir sessizlik.

Mevzu tütün ya da tütün üreticileri.

Meclise verilen torba yasa gereğince tütün üreticileri çok sıkıntıya girecek ve müşkülatlar yaşayacaklarmış.

Cılız da olsa tepkilerden anladığım bu.

Ama bu işin muhataplarınca henüz bir bilgi verici beyanat yok ya da ben duyup görmedim.

Bu yüzden “anlaşılmaz bir sessizlik” var diyorum.

Bir tarafta tütün üretiminden geçimini sağlayan binlerce aile diğer taraftan bunları mağdur edeceği söylenen torba yasa.

En kısa zamanda halkı aydınlatacak, zihinlerdeki istifhamlara cevap olacak yetkili ağızlardan izahata ihtiyaç var.

Aksi halde bulanık ortamdan istifade etmek isteyenlere fırsat verilmiş olacaktır.

Gerçekten hakkaniyete uygun, üreticileri ve toplumsal menfaati gözeten bir düzenleme mi yoksa alan araştırması yapılmadan alelacele ortaya konan bir çalışmamı.

Bazılarının dillendirdiği gibi, birilerine, bir yerlere rant sağlama mı diye sormuyorum tabi.

Tütünüm yok, tarlam, ekinim de yok. Sigarayı çok şükür bırakmış biri olarak tütünden de nefret ediyorum. Bu yüzden sigarayı yasaklayıcı her türlü çalışmayı da desteklerim.

Ama bu başka.

Tütün üretiminden ailesinin nafakasını, çocuklarının geleceğini, hayatının düzenini sağlayan binlerce aile var. Söylenenlere göre bunlar bir kalemde mağdur edilecekmiş, yoksa öyle değil mi?

Bu arada bana gelen bazı imalı tepkiler üzerine sorgulamaya girmedim desem de yalan olmaz. İşin aslı ne? Doğru olan hangisi? Neden topyekün/toplumsal bir sahiplenme yok? Ben bu olayın neresindeyim? Bu benim işim mi? Bu oyuna girmeli miyim? Taraf olmalı mıyım?... Tepkiler gereksiz ve boşuna mı? Tepkilerde yanlış yön mü var?...

Sorular.. sorular…

Politikadan anlamam, yapamamam, bulaşmak da istemem. Dolayısıyla bu sözlerimi politik olarak kimse değerlendirmesin. Benim derdim Adıyaman ve hemşehrilerim, herkesin olması gerektiği gibi olmaya çalışıyorum, o kadar.

Memleket meselesi yani.

Varsa bir hata ve varsa hemşehrilerimizin mağduriyetleri düzeltilmeli. Yok bilgi kirliği oluşmuşsa da, bu da giderilmeli.

Vesselam.