Yurt bahçesinde gerçekleşen etkinliğe Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü M. Sami Köroğlu, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kayhan, idari personel ve yurt öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlik star aldı. Engelli bireylerin toplumun birer parçası olduğu, en büyük engelin sevgisizlik olduğu konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla empati/duygudaşlık istasyonları oluşturuldu.

Oluşturulan Empati istasyonunda öğrenciler engellileri bir nebze anlamaya çalışıp duygu ve düşüncelerini oluşturulan “Nimet Şükür Panosuna” yazdılar.

Yumurta taşıma, Halat çekme ve çuval yarışı gibi oyunlarla öğrenciler keyifli zaman geçirirken, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kayhan “ KYK Adıyaman Yurduna böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.

Konu ile açıklamalarda bulunan Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü M. Sami Köroğu; "bildiğimiz üzere 10 – 16 Mayıs haftası engelliler haftası bizlerde engelli kardeşlerimizi unutmadık ve Adıyaman genelindeki tüm yurtlarımızda engelli kardeşlerimizi anlamak adına empati/duygudaşlık istasyonları oluşturduk ve bu istasyonda personel ve öğrenci kardeşlerimiz ile birlikte engelli kardeşlerimizin yaşantısını bir nebzede olsa anlamak için istasyonumuzda kendi imkanlarımızla kurduğumuz barikatlardan geçerek kendilerinin ne zor şartlar altında günlük yaşantı geçirdiğini gördük. Herkes unutmasın ki her birey birer engelli adayıdır. Ve buradan tüm vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Engelli kardeşlerimize gereken yardımı esirgemememizi belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinlik ikramlar ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Adıyaman Haber