Vali Çuhadar, Cumartesi günü Gerger ilçesine giderek ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini inceledi.

Vali Çuhadar, beraberinde Gerger Kaymakamı Emin Kaymak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir ve Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy’la birlikte doğal güzellikleri ile dikkatleri çeken Gerger Kanyonları, yapımı devam eden Kesertaş Köprüsü, tarihi Gerger Kalesi ile Gürgenli Köyünde bulunan Sülüklü Gölde incelemelerde bulundu.

İncelemelerine Atatürk Barajı üzerindeki doğal güzellikleri ile insanları büyüleyen Gerger Kanyonları ile başlayan Vali Çuhadar, Nissibi Köprüsünde başladığı tekne turu ile Gerger Kanyonlarını ve doğal güzellikleri inceledi. Gerger’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezen Vali Çuhadar, tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgi alarak bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Kanyonun doğal güzelliğiyle adeta kendilerini büyülediğini söyleyen Vali Çuhadar, "Günümüzde turizm hareketleri incelendiğinde Deniz-kum-güneş üçlüsünden ziyade son yıllarda oldukça popüler olan doğa ve kültür turizmine daha çok önem verildiğini görüyoruz. Gerger Kanyonları da muhteşem manzarası ile doğa tutkunlarına eşsiz bir görüntü sunuyor. Herkesi kendine hayran bırakacak olan Gerger Kanyonları, keşfedilmeye değer ve tüm doğa tutkunlarının mutlaka gelip görmesi gereken bir yer.  Tüm doğa tutkunlarını bu güzellikleri görmeye davet ediyorum.” dedi.

Vali Çuhadar ve beraberindeki heyet daha sonra 2018 yılı Aralık ayında şiddetli yağışlardan dolayı büyük zarar gören ve İl Özel İdaresi tarafından yeniden yapılarak bitme aşamasına gelen Kesertaş Köprüsünü inceleyerek, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Buradaki incelemelerinin ardından Vali Çuhadar, MÖ. II. yüzyılda Arsames adında Seleukos kralı zamanında yapıldığı tahmin edilen Oymaklı Köyünde bulunan Gerger Kalesine giderek tarihi yapının içerisinde yer alan dükkanlar, su sarnıçları ve diğer kalıntıları inceledi.

Vali Çuhadar ve beraberindeki heyet daha sonra, "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” uygulaması kapsamında, varis, hemoroid, derin ven trambozu, migren, eklem kireçlenmeleri ve periferik arter damar tıkanıkları gibi hastalıklar ile dolaşım sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen Gerger ilçesi Gürgenli köyü sınırları içerisinde bulunan sülüklü gölde incelemelerde bulundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha