Külliyelerdeki inşaat, yol, kaldırım, ışıklandırma, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarını sürdüren Üniversite, yeni bir hizmete daha imza atıyor.

Yeni proje ile birlikte Üniversite Merkez Külliyesi Minyaman Çarşısı çevresi genişletilerek Adıyaman Evinin alt kısmına seyir terası ve çayhane yapılıyor.

Yapımı devam eden çayhane ve 270 kişilik seyir terası ile çay keyfi eşliğinde Adıyaman manzarası Üniversiteden seyredilebilecek.

Yeni yıl ile hizmete girecek çayhane ve seyir terası hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Biz Üniversiteyi kapalı bir kutu olarak düşünmüyoruz. Üniversitemizin sadece burada çalışanlarının çalıştıkları bir devlet kurumu, öğrencilerimizin okudukları bir okul olarak kalmasını istemiyoruz. Bunların yanında mezunlarıyla irtibatını koparmayan ve daha ötesi Adıyamanlı hemşehrimizin uğrak yeri olan yaşayan bir külliyeye sahip Üniversite olarak düşlüyoruz. Bunun için Üniversitemizdeki tüm salonları dış kullanıcıların da kullanımına açtık, kütüphanemize halkımızın da üye olmasını başlattık, okullardan geziler düzenleyerek Üniversitemizi tanıtıp onların ufuklarını açmaya çalışıyoruz. Adıyaman kültürünü yaşatmak için Minyaman Çarşısı ve Adıyaman Evini inşa ettik. Bu alana daha önce öğrenci butiği, Türk-İslam Sanatları atölyesi, demirci atölyesi, fırın ve tatlıcı açmıştık, şimdi de seyir terası ve çayhane yapıyoruz. Böylece bu alan Adıyaman kültürünün yaşatılmasına vesile olsun istiyoruz." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha