Fransa’nın Nice şerinde gerçekleştirilen görüşmelere UR. 2430. Bölge Fedrasyonu Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet ve eşi Mehtap Binzet Adıyaman Nemrut Kulübünü temsilen katılırken, RC Saınt Laurent Du Var Kulüp Başkanı Masis Yazmacıyan ile birlikte toplantıya Fransa’dan RC Cagnes Renoir Kulübü Baskanı Katy Sıdot, RC Vence Kulübü Başkanı Anne De Guıstı ve UR. 1730. Bölge Guvernör Yardımcısı Patricia Calderını ve çok sayıda rotaryen katıldı.

RC Saınt Laurent Du Var Kulübü tarafından Nice şehrinde Novotelde düzenlenen toplantıda ayrıca Ünlü Ressam Chagall’ın Newyork’da geçirdiği dönemlerdeki hayatı, çalışmaları ve yaşadıkları hakkında Wired Galeri Direktörü Sevan Melikyan bir sunum yaptı.

"FRANSA'DA ÇOK SAYIDA ROTARY KULÜBÜ BULUNUYOR"

UR. 2430. Bölge Federasyonu Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet, yurtdışındaki Rotary kulüpleriyle gerçekleştirilen toplantıların ve yapılan projelerin gelecekte fark yaratacak hizmetlere vesile olacağını söyledi. Fransa’da çok fazla Rotary Kulübü'nün bulunduğuna dikkat çeken Binzet, özellikle Nice şehrindeki RC Saınt Laurent Du Var Kulübünün Başkanı Masis Yazmacıyan’ın bir Türk vatandaşı olması ve Adıyaman Nemrut Kulübü adına kendilerini ağırlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"ADIYAMAN'LA YAPILACAK ORTAK PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ"

Binzet, Nice şehrindeki toplantıyla ilgili şu bilgileri verdi: ”Eğitim projelerine karşı gösterdikleri hassasiyet ve Afrika’da eğitime sağladıkları katkılardan dolayı Kulüp Başkanı Masis Yazmacıyan ve kulüp üyelerini tebrik ediyorum. Gelecekte Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile birlikte Türkiye’de ve Adıyaman’da yapılabilecek projeler hakkında fikirlerimizi uzun uzun görüşme imkânı bulduk. Umuyorum ki, Başkan Masis ve RC Saınt Laurent Du Var Kulübünün değerli üyeleri yapılabilecek güzel işler için imkanları değerlendirecekler. Misafir olduğumuz kulüp konferansında ayrıca Ünlü ressam Chagall’ın Newyork’da geçirdiği dönemlerdeki hayatı, çalışmaları ve yaşadıkları hakkında bir sunum yapan Wired Galeri Direktörü Sevan Melikyan’a da ayrıca teşekkür ederim. Bizlere harika bilgiler verdi.”  

UR. 1730. Bölgeye bağlı RC Saınt Laurent Du Var Kulübünün Başkanı Masis Yazmacıyan ise Rotary'nin temel felsefesinin insanlığa hizmet etmek olduğunu belirterek bu amaca hizmet eden dünyanın her köşesindeki Rotaryenler ile ortak çalışmalar yaptıklarına vurgu yaptı. Yazmacıyan, "Yapılan işbirliğinin tüm dünyaya ve dünyadaki tüm komşu ülkelere örnek olmasını arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

UR. 2430. Bölge Fedrasyonu Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet görüşmeler ve Rssam Chagall’ıın hayatının anlatıldığı sunumdan sonra Fransa UR. 1730. Bölgeye bağlı RC Saınt Laurent Du Var Kulüp Başkanı Masis Yazmacıyan, ile birlikte toplantıya Fransa’dan RC Cagnes Renoir Kulübü Baskanı Katy Sıdot, RC Vence Kulübü Başkanı Anne de Guıstı ile kulüp bayrakları değişim töreni gerçekleştirildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha