Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un davet edildiği ve 22-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Gastronomi  Şöleninde’ 7 Bölgen 14 Lezzet görücüye çıkacak.
Düzenlenecek etkinlikle ilgili bir açıklamada bulunan TAŞPAKON Adıyaman Şube Başkanı Sait Önder, “Federasyon olarak önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyoruz. Ülkemizin önemli yemek ve Gastronomi  ürünlerinin tanıtmak üzere 22-25 Mart tarihleri arasında Ankara’da Ankara Valiliği, Türkiye Akademisyenler  Derneği  ve Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonumuz organizesinde ‘Türk Gastronomi Şöleni’ adı altında 7 Bölgemizden 14 Lezzetimizi Türkiye ve Dünya’ya tanıtmaya çalışacağız. Görev alan arkadaşlarımız kendi bölgesinin, yöresinin lezzetlerini, yemeklerini ve Gastronomi ürünlerini itinayla hazırlayıp, burada sergileyecek.  Düzenlenecek olan şölende Çiğköfte ve Turşu çeşitlerimizle bizde ilimizi temsil edeceğiz.” Dedi.
Şölende TAŞPAKON olarak Dünya rekoru denemesi yapılacak olmasının etkinliğe büyük heyecan ve renk kattığını belirten Sait Önder, “TAŞKAPON Eğitim Üst yönetim kurulu üyesi Mahmut Dolmacı ustamız Dünya Baklava Rekoru denemesi yapacak. Bunun için günler öncesinden hazırlıklar başladı. 7 metre uzunluğunda  2,5 metre genişliğinde tek tepside 11 bin 800 dilim baklava aynı anda pişirerek Dünya rekorunu kırmaya çalışacak. Dünya rekoru için özel fırın ve tepsi üretildi.  Amacımız ülkemizin yemek ve gastronomik lezzetlerini Türkiye ve Dünya’ya tanıtmaktır. Bu vesileyle bizlere her konuda destek olan TAŞPAKON Başkanımız Gökhan Tufan’a, Ankara Valiliğimize ve Türkiye Akademisyenler Derneğine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha