Keleş konağında açılan sergide öğrenciler, atık maderlerden Osmanlı tarihini anlatan eserler ve coğrafi terimleri anlatan eserler yaparak sergi açtı.

Serginin 26 Nisan günü keleş konağında 1 gün süre ile açık olacağı ve daha sonra okul sergi salonunda eserlerin sergileneceği öğrenildi.

Öğrenciler, bir yandan atık maddeleri kullanmayı öğrenirken, bir taraftan da tarihi yapıları yaparak akıllarda kalmasını sağladı.

Sergi, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Sergideki eserleri beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, okul yönetimi ve öğrencilere teşekkür etti.  

Sergi hakkında bilgi veren Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aysun Hallaç, “Sergimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi tarih ve coğrafya öğretmenlerimizin yönlendirmeleri ile öğrencilerimizin kendi hayal güçleri ve yeteneklerini kullandıkları ürünler çıkardıkları bir sergi oldu. Sergimiz, tarih ve coğrafya müfredatı içinde yer alan bütün kavramları görsele dökmek üzerine hazırlandı. Sergimiz 1 gün. Okulumuzda sergilemeye devam edeceğiz. Komşu okullarımıza haber verdik. Öğrencilerini gezdirmeleri ve istifade etmeleri için. Bazı kavramları öğretmek zor oluyordu. Özellikle tarih ve coğrafya dersinde biz görsele dökersek daha akılda kalır ümidi ile hazırladık. Türkiye haritasında 9-10’ncü sınıflarımız da illerin yerini soruyordu coğrafya öğretmenimiz, öğrenciler illerin yerini bulmakta zorlanıyorlardı. Biz pazıl yarışması yapalım. Bu yarışma sonunda bir hediye sunalım. 300 öğrencimizle pazıl yarışması ile Türkiye haritasını yaptık. Birinci olana çeyrek altın ödül taktık. Bu yarışma sonunda bizim 300 öğrencimiz Türkiye’de illerin yerini öğrendi. Tabi diğer ürünlerimiz de aynı, keza tarihsel olayları anlatıyor. Coğrafi terimleri öğrenciler öğrendi” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha