Adıyaman İl ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği yönetim kurulu başkanı Hacı Sarıdoğan, Mersin’de ilk defa düzenlenecek olan Gala Gecesinde Mersin’de diğer illerde ve Adıyaman’da yaşayan Adıyamanlı hemşerilerini gecede buluşturarak, hasret gidereceklerini söyledi.

Yapacakları etkinlik için Kahta İlçesine gelen Sarıdoğan, Demirören Haber Ajansı(DHA) Muhabiri ve Kommagene Gazeteciler Cemiyeti (KOMADER) Başkanı Haci Bozkurt’u ziyaret ederek, fikir alış-verişinde bulundu.

KOMADER Başkanı Haci Bozkurt, yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri Adıyamanlıların yoğun olarak yaşadıkları Adana, Ankara, Antalya ve İstanbul gibi şehirlerde bu tür etkinlikler yapılmaktadır. Mersin’de ilk defa böyle bir etkinlik düzenleyen Başkan Sarıdoğan’nı kutluyorum” dedi.

Adıyaman’ın huzur kenti olarak, Adıyamanlıların ise misafirperverliği ve dostlukları ile Türkiye’de tanınan bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Sarıdoğan ise gecenin anlam ve önemini şöyle dile getirdi:

“Mersin, Adıyaman’dan en çok göç alan şirin bir şehrimizdir. Akdeniz’in incisi olarak adlandırılan bu güzel şehirde çok sayıda Adıyamanlı hemşerimiz yaşamaktadır. Adıyaman İl ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği olarak Adıyaman’ımızı tanıtmak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için bu ve benzeri etkinlikler yapmaya karar verdik. Adıyaman’ımızın yetiştirdiği ünlü sanatçımız Latif Doğan gecemize renk katacaktır. Tüm hemşerilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” 

Mersin’de 6 Eylül 2018 tarihinde saat 19:00’da Çopurlu Merkez 1/1 Gözne Yolu Toroslar Ede Retataurantta düzenlenecek Gala Gecesi etkinliği için dernek başkanı Hacı Sarıdoğan Adıyaman ve ilçelerinde davetiyeleri bizzat kendisi dağıtarak, hemşerilerini ve Adıyaman’da görev yapan bürokratları geceye davet etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha