Adıyaman ile Hatay  Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerinin organizasyonu, Türk Hava Yolları Adıyaman Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bir grup Güney Koreli blogger ve turizm şirketi üst yöneticisi Adıyaman'a geldi.

Adıyaman'da tarihi ve turistik yerleri gezen Güney Koreliler, Kahta  sınırlarında bulunan ve güneşin en güzel doğup battığı olarak tabir edilen Nemrut Dağına çıkarak  güneşin doğuşunu izlediler.

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, "Güney Koreli Bloggerler iki günden beri bölgemizi  geziyorlar, şimide  Nemrut Dağının zirvesinde  güneşin en güzel  doğuş anına şahitlik ettiler. Misafirlerimiz buraya  hayran  kaldıklarını söylediler. Her bir bloggerin yüzbinlerce takipçisi var. Onlar Türkiye ile Güneykore  arasında  bir gönül köprüsü   inşa  edecekler. Bu proje ile  iki ülke arasında  ilişkiler daha çok düzelecek ve  ülke  ekonomisine ciddi anlamda  katkı sunulmuş  olur" dediler.

Güney Koreli Blogger Kim Eun Ji ise  Nemrut Dağında  güneşin doğuşuna ekip olarak hayran kaldıklarını, tekrar tekrar  geleceğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini dile getirdi.

Fotoğrafcı Alp Alper de hayata geçirilecek bu proje ile Türkiye’de güzellikleri dergilerinde halka sunacaklar  ve büyük bir  kitlenin buralara  gelmesini sağlayacaklarını  kaydetti.

Bloggerlardan oluşan ekip, daha sonra Nemrut Dağından sonra Arsemia, Eski Kahta  Kalesi, Tarihi  Cendere Köprüsü  ve  Karakuş Tümülüs’ünü  ziyaret ettiler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha