Pandemi süreciyle birlikte pek çok sanat etkinliğinin çevrim içi olarak düzenlendiği bugünlerde Adıyaman Besni, Kahta ve Merkez Halk Eğitimi Merkezleri de birbirinden farklı el emeği ürünlerin yer aldığı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Mesleki eğitimlerde ortaya çıkan ürünlerden oluşan çevrim içi sergide, seramik, ev tekstili ürünleri hazırlama, kadın giyim modelist yardımcılığı, 12-16 yaş çocuk elbise dikimi mesleki eğitimlerindeki kursiyerlerin ürettiği tasarımlar yer alıyor.

"Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi" kapsamında meslek kurslarına katılan41 kursiyerin hazırladığı 106 eser, çevrim içi olarak üç boyutlu ortamda gezilebiliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB-HBÖGM) Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliği ile yürütülen proje kapsamındaki mesleki eğitimlerde üretilen giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, yaptığı açıklamada, "Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Merkezimizdeki mesleki eğitimlerde üretilen ürünleri sergileyerek ziyaretçilerimiz evlerinden çıkmadan bu eserleri görme şansı bulsunlar istedik. Kursiyelerimizin hazırladığı 106 ürünü çevrim içi olarak paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Sergi https://www.artsteps.com/view/5eee6bbf16834802f0e4c967 linki üzerinden sanal ortamda ziyaret edilebiliyor.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha