Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un daveti üzerine üniversiteyi ziyaret eden TV Programcısı ünlü Şef Rüzgar Sünbül, Habertürk Tadında Hikayeler Programı Yapımcısı ve Sunucusu Asuman Kerkez, Milliyet Gazetesi “Favori Lezzet Eki” Genel Yayın Yönetmeni Şef Özlem Mekik ve İpekyolu Kalkinma Ajansı Sekreteri Burhan Akyılmaz burada Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna bağlı Aşçılık Programı öğrencileriyle bir araya geldi.

Akabinde Rektörlük makamında Prof. Dr. Mehmet Turgut'u ziyaret eden  misafirler,  nazik davetlerinden ötürü Turgut’a teşekkür etti.

Ünlü şefler adına konuşan TV Programcısı Sünbül, "Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın misafirperverliği ve eşsiz ev sahipliği bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Kendilerine gerek konukseverlikleri gerekse de Adıyaman Gastronomi Günleri gibi önemli bir organizasyona destek vermelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada Aşçılık Programında eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi de ziyaret etme şansı bulduk. Kendileriyle güzel bir sohbetimiz oldu. Elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledik. En yakın zamanda Adıyaman’a gelip ses getirecek önemli bir etkinliğe imza atmayı düşünüyoruz." dedi.

Turgut, ziyaretin ardından misafirlere Adıyaman'ın tarihi değerlerinden biri olan Cendere Köprüsü maketleri takdim etti.

Ziyaretin ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, Adıyaman Gastronomi Günleri etkinliğinde “Karatay Mutfağı ve Sağlıklı Beslenme” adlı konferansı vermek üzere Adıyaman’a gelen Prof. Dr. Canan Karatay ve diğer misafirler, Peri Hanımeli Sofrası İşletmecisi Nimet Peri’nin davetlisi olarak akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha