Tarihi Hamamönü semtindeki Vakıf binasında gerçekleştirilen etkinliğe alanında yetkin eğitmenlerin eşliğinde Ankara’da ikamet eden Adıyamanlıların 4-10 yaş aralığındaki çocukları katıldı.
  Alanında uzman iki rehber eşliğinde yürütülen etkinlik, çocukların kendilerini tanıtmaları, Adıyaman ile ilgili video ve slâytların izlenmesi ve çeşitli etkinlikler ile başladı.
Etkinlikte, çocuklara Milli ve manevi değerler çocuklara oyunlar eşliğinde verildi. Ayrıca Adıyaman’a ait kültürel değerler, Adıyaman’a ait öne çıkmış, memleketi tanıtan yöresel birçok içerik de bu etkinliklerde çocuklara anlatıldı. 
Çocukların Adıyaman’a ait bildiklerini, memlekete dair yaşantılarını, hatıralarını anlatmaları sağlanarak hem bireysel hem de memleketten uzak olan, çocuklar üzerinde farkındalık oluşturulmaya, çocukların Adıyaman’a ait hazırbulunuşluk seviyelerinin artmasına ve Adıyaman kültürüne ait değerleri bir kez daha tazelemeye çalıştılar. 
Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran, Başkent Ankara’da Adıyaman’ın tarihi değerlerini ve kültürünü yaşatmak için bu tür projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. 
Duran,"Çocukların eğlenerek etkili ve verimli zaman geçirmesinin yanında hemşerilerimizin de tanışarak sosyalleşmesini ve kaynaşmasını sağlayan etkinlik her ay düzenli bir şekilde yürütülerek yıl boyunca aktif olacaktır. Çocuklarımız ile birlikte vakfımıza gelen aynı zamanda hemşerilerimiz olan ebeveynlere de çeşitli ikramlarda bulunularak sıcak bir aile ortamında dinlenme ve sohbet etme imkânı sağlandı." İfadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha