Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen EvdeKal Kitap Oku çağrılarına “Adıyamanlı Şair ve Yazarlarımız da kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle birlikte destek oluyorlar.”
Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin organize ettiği EvdeKal Kitap oku çağrılarına kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle destek olan yedinci yazarımız M. Selim Atlıhan.

M.Selim Arlıhan Kimdir?

30 Ağustos 1987’de Adıyaman (Çobandede) doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Adıyaman’da tamamladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesine giriş yaptı.

Atlıhan, lise ikideyken Adıyman’da Bugün Gazetesindeki “Çizgi Film Ergenlik Çağından Sonra İzlenmelidir” başlığıyla yayınlamış olan yazısıyla yazarlığa resmen adım attı.

Daha sonra, 

www.on5yirmi5.com,
www.radikalblog.com,

www.dunyabizim.com;
Adıyaman Güne Bakış Gazetesi,
Yel Değirmeni Dergisi,
DEVE Dergisi gibi bazı site ve yayın organlarında güncel ve fikri yazılar yazdı.


Yazın çalışmalarını çokça katkıları olan ülkemizin değerli düşünce adamlarından Atasoy Müftüoğlu ve yine önemli öykü yazarlarımızdan olan Cihan Aktaş ile yakın ilişkiler içinde olup onların destek ve yönlendirmesi ile yazın çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdü.

Bir dönem, gazeteciliğin mutfak kısmını görmek adına, bir süre Ankara Ayna Gazetesi’nde çalışıp, çeşitli dallarda haberler yapıp, siyasî, sosyal ve fikri bazı röportajlar yaptı.
 

Şuana kadar üç kitabı yayınlanmıştır Atlıhan’ın:

- Sözün Dibâcesi– Deneme - 2010

- Realitenin Doğru Hikâyesidir – Düşünce - 2012

- Bilmiyorum – Roman - Aralık 2019

2019’da Türkiye Yazarlar Birliği’nin Yalova’da düzenlediği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklemiş olduğu 3. Genç Yazarlar Kurultayı’na “Genç Yazar” olarak davet edildi ve o programa katıldı.

Şuanda yine okuma ve diğer yazın çalışmalarını sürdürmekle birlikte çeşitli yayın organlarında ve dergilerde editörlük yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Yönetiminde yer almaktadır.

Editör: Adıyaman Haber