Adıyaman Kuş Severler Derneği Başkanı Nizamettin Fidancı, Şebap Güvercin Federasyonu çatısı altında bulunan birim olduklarını kaydetti.

Fidancı, 2005 ve 2007 itibarından herhangi bir etkinlik yapmadıklarını belirterek, Şebap sergisinin, Türkiye genelinde Şebap güvercine gönül vermiş tüm dostların aynı çatı altında en güzel kuşları sergilendiği bir buluşma ve bir şenlik olduğunu ifade etti.

-"ADIYAMAN'A ZİYARETÇİ AKINI BAŞLAYACAK"

Şebap sergisi ile tarihte ilk Şebap Güvercin Federasyonu'nun genel kurul toplantısını da bu programa aldıklarını vurgulayan Fidancı, şöyle devam etti:

"Federasyon seçimimiz Adıyaman'da olacak. Elimizden gelen her şeyi en güzel şekilde yapacağız. Bu programa katılacak illerimiz federasyonumuzun çatısı altında olan derneklerimiz var. Genel kurul toplantımız Adıyaman'da olacağı için tüm illeri temsil eden delege arkadaşlarımız mutlaka Adıyaman'da bulunacak. Seçim vesilesiyle Adıyaman'ımıza hem ziyaret akını başlayacak hem de genel kurul seçimini gerçekleştirmek için derneklerini federasyonumuzda temsil eden delegelerimiz Adıyaman'da oy kullanmak için misafir olacaklardır."

Yurt genelinde 27 derneğimiz var bulunduğunu aktaran Başkan Fidancı, "27 dernek, 27 ilimiz demektir. Bunun yanında yurt dışında federasyonumuza bağlı dernekler var örneğin; Arabistan, Almanya, Hollanda, İsviçre buradaki arkadaşlarımızı da kısmet olursa inşallah Adıyaman'da misafir edeceğiz. Adıyaman'a şu şekilde bakıyoruz; Adıyaman'ı zaten dile getirdiğimiz zaman bir çıkmaz sokak olduğunu bir turizm eksikliği olduğunu sürekli kendi aramızda dile getiriyoruz.Şenliği düzenlememizin amacı, hem güvercin severlerle bir araya gelmek hem de ilimizi görmeyen arkadaşlarımızın görmesine vesile olmak ve Adıyaman’ı bir nebzede olsa tanıtmak amacıyla bizim için büyük bir imkan büyük bir fırsat."dedi.

Fidancı, misafirleri en güzel bir şekil de karşılayıp ev sahipliği yapacaklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Adıyaman'ımızı tanıtım amacıyla turizm müdürlüğüne yapacağımız katkılardan birini Şebap güvercin sevdalıları olarak Adıyaman'a  sunuyoruz. Adıyamanlılarımıza şuan programlarımızı yavaş yavaş yayınladık kısmet olursa özel bir otel ile anlaştık Adıyaman'ımıza  şuan 250 ile 300 arasında misafirimiz gelecek. Burada ben dahil ve derneğimizde bulunan tüm üyelerimiz Adıyaman'da bulunan bizleri tanıyan dostlarımız, arkadaşlarımız inanıyorum ki gelen misafirlerimize en güzel şekilde ev sahipliğimizi yapacaktır. En güzel bir şekilde ağırlayıp misafirlerimizi yerlerine gönderip bir nebzede olsa Adıyaman’ı  gezme imkanı Adıyaman içerisinde yapılacak iletişimler Adıyaman iline çok fayda sağlayacağını düşünüyorum inşallah bunları da yaşayıp göreceğiz."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha