Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte il merkezinde yapımı devam eden okul inşaatlarını gezerek, nihai hedefimiz Adıyaman`da eğitim kurumlarının fiziki alt yapısını iyileştirmek ve eğitimin standartlarını yükseltmektir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında il merkezinde hizmete girmesi planlanan okul inşaatlarını inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, gittiği okullarda yapımı devam eden okul ve öğrenci pansiyonu inşaatlarının son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alıp, okulların açılmasına yakın bir süre kalması münasebetiyle inşaatları geciken müteahhitleri sert bir dille uyararak, okulların standartlara uygun bir şekilde yapılarak bir önce bitirilmesi talimatını verdi. 

Okulların planlanan süre içinde tamamlanması için çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Vali Demirtaş, "Vatandaşlarımız için planladığımız yatırımların aksamadan zamanında yerine getirilebilmesi için canla başla çalışıyoruz. Okulların zamanında teslim edilmemesi ve geciktirilmesi noktasındaki mazeretlere müsamaha gösteremeyiz. Çünkü bizim vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Amacımız, yapımı devam eden bu hizmetlerin bir an önce bitirilerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır"dedi. 

Adıyaman`da eğitim alanında hedefleri ve idealleri olduklarını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Adıyaman’da okul ve derslik ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. İl genelinde başlatmış olduğumuz eğitim seferberliği kapsamında ilimizin dört bir tarafını şantiyeye alanına çevirdik. Eğitim yatırımlarımızın çoğu bitti. Geri kalan okulların ise inşaatları halen devam etmektedir. Bunları da kısa süre içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Yarınımızın teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi ortamlarda eğitim vermek için çalışıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda, ilimizde eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek için Valilik olarak yoğun gayret sarf ediyoruz"dedi. 

Editör: Adıyaman Haber