Mühendislik Fakültesinde, öğrenciler için işyerlerinde işbaşı yapmadan önce iş disiplini, iş sağlığı ve güvenliği konuların işlendiği 1 günlük “İşbaşı Öncesi İşyerine Uyum Eğitimi” programı düzenlendi.

Eğitim programının açılışına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, UME kapsamında öğrencisi bulunan Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Dere, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şükrü Kurt, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Tanju Teker ile Dekan Yardımcıları, ilgili Bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Pala, UME ile ilgili bir değerlendirme yaparak böylesi bir projenin hayata geçmesindeki destek ve katkılarından dolayı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür etti.

Konuşmasında projenin Türkiye’de çok yeni olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Pala, sonraki yıllarda bu projenin diğer üniversitelerde de hayata geçeceğine vurgu yaparak, “Biz az sayıdaki ilk uygulayıcı üniversitelerden biri olarak büyük bir projeye imza atmış olduk. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda diğer üniversiteler de bu eğitim programına geçeceklerdir.” diyerek, eğitim programı hakkında bilgiler ile öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Yapılan açılışın ardından öğrenciler “İşbaşı Öncesi İşyerine Uyum Eğitimi”ne katıldılar. Gün boyu süren eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler belgelerini aldılar.

Üniversite ile sanayi arasında yeni köprüler kuracak olan UME sayesinde Üniversite öğrencileri teorik bilgilerin pratik uygulamalarını yapma fırsatı bulacakları ifade edildi.

UME öğrencileri, sahip oldukları taze bilgi ve inovasyon/yenilik oluşturma potansiyelleriyle firmalara yenilikçi ürün, hizmet ve süreç kazandırabilecekleri, UME’nin aynı zamanda sanayiye ve iş hayatına nitelikli bilgi sağlanmasına ve üniversite-sanayi ortaklığında yeni projelerin oluşturulmasına ön ayak olacağının beklendiği dile getirildi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber