Adıyaman Üniversitesi Külliyesi’nde 2011 yılından bugüne kadar dikilen 26 bin 764 ağaçla birlikte toplam ağaç sayısı 28 bin 64’e ulaştı.

Üniversite Külliyesi yapılan çimlendirme ve ağaç dikimleriyle öğrenci ve çalışanlarına ferah mekânlar sunuyor.

Bugüne kadar dikilen ağaç sayısı 28 bin 64’e ulaşırken toplamda 176 bin 573 metrekare alanda ağaçlandırma yapıldı. Söğüt, dut, palmiye, alev, oya, leylak, manolya ve zeytin gibi ağaçların dikimini yapan Üniversite, bunun yanında çalı formlu ağaç ve süs bitkilerinde ise ateş dikeni, dağ muşmulası, berberis, kelebek çalışı, keçi sakalı ve gül gibi bitkileri toprakla buluşturdu.

Bu bitki ve ağaçların yanında büyük alanlara çimlendirme yaparak Üniversite Külliyesinin çehresini yeşillendiren Üniversite, toplamda 67 bin 591 metrekare alana çimlendirme yaptı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek, yapılan çalışmaların ardından Üniversite Külliyesi öğrenci ve çalışlarına ferah mekanlar sunduğu ifade etti.

 Prof. Dr. Gönüllü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Üniversitemiz Külliyesi içerisinde ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarımız devam edecek. Her mevsim farklı güzelliklerin ortaya çıktığı bir külliye alanımız var.  Yazın ayrı bir renk armonisi, baharda farklı bir renklilik ve sonbaharda daha başka bir renk değişimi… Yapılan bu çalışmalarla öğrenci ve çalışanlarımıza doğal bir deney alanı sunuyoruz.  Öğrenci ve çalışanlarımıza doğayı ve sanatçısının eliyle ortaya çıkan sanatı bakıp görme, görüp anlama imkanı sunuyoruz.” 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber