Bir otelde düzenlenen seminere, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev kutlu, SGK Adıyaman Müdürü Fuat Tekin, İşkur Müdürü Ramazan Tatar ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Burada bir konuşma yapan Atalay, Adıyaman’a ilk defa geldiğini belirterek, bunun kendisine nasip olduğunu söyledi.

Türk İşin 64 yıldan beri buraya gelmediğini anımsatan Atalay, Türkiye’de yaşadığın zaman insanın yaşamından ölümüne kadar mutlu ve kötü günün oluyor. Bu dünya kurulduğundan beri mazlum var, zalim var, iyi var, kötü var. Haklı var, haksız var. Bu böyle devam ediyor dedi.

- KADINLARIMIZ İÇİN AĞAÇ DİKİYORUZ

Kadınları unutmadıklarını aktaran Atalay, Türkiye’de son yıllardan kadınlar günü kutlanıyor. Türk İş  de 64 yıldır kadınlar gününü kutluyor. Özellikle büyük bölgelerde 3-5 bin kadınımızın toplandığı kadınlar günü kutlanıyor. Siyasi partiler geliyor. Kadınlarımızla ilgili problemlerimizi anlatıyoruz. Türk İş 3 yıldan beri her 8 Mart Kadınlar gününde Türkiye’nin bir yerinde 2 bin orman dikiyoruz ifadelerini kullandı.

- ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR DAHA ÇOK SIKINTI ÇEKİYOR

Çalışma hayatında kadınların daha çok sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Atalay, şunları kaydetti:

Çalışma hayatından erkeklerden çok, kadınların problemleri daha çok. Bunların başında bir kanun yapıcı dedi ki, ’50 kişiyi aşan yerlerde kreş bakım hizmeti açacaksın’ buna uyanlar var ama maalesef uymayanların sayısı daha fazla. Kadınlar evlatlarını bırakacağı yerlerden dolayı zorlanıyorlar. Annesi, babası varsa bırakabiliyor yoksa bırakamıyor. Bunla ilgili uyan işverenlerimizle ilgili problemimiz yok. Teşekkür ediyoruz. Uymayanlar, bunun cüzi bir cezası var, onu yatırıyor, bunu yerine getirmiyor. Özellikle burada SGK müdürümüz, İŞKUR müdürümüz, Belediye Başkanımız burada, bu işi buradan başlatalım. Uymayanlara gerekeni yapalım. Çünkü kadınlar çocuklarını güvenilir bir yere bırakmazsa, kafaları arkalarında kalırsa, onlardan huzurlu bir randıman almak imkansız

- İDAM DÜŞÜNÜLMELİ

İdamın Türkiye için düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, Özellikle son yıllarda kadın cinayetleri dur durak bilmeden bu problemler bitmiyor. Özgecan olayından sonra Türk İş kongresinde çıktım dedim, bu ülkeyi yönetenler idamı düşünsün. Bazı siyasi partiler dediler ki ‘Türk İş Başkanı idamı konuşur mu’ 3 yaşındaki kızı öldüreceksin, 5 yaşındaki çocuğu öldüreceksin, başınıza  gelsin bakalım, anne olun, baba olun ne düşüneceksiniz ? Aynen Türk İş Başkanı olarak söylemeye devam ederim. Onun için bu ülkede belli konularda, kapsamını genişletmeden idamı düşünmek gerek. Çünkü bazı meselelerin önüne geçilemiyor diye konuştu.

- ÇALIŞMA HAYATINDA SIKINTILAR VAR

Çalışma hayatında sıkıntılar olduğunu belirten Atalay, Çalışma hayatında sıkıntılarımız var. Maalesef gündemde kıdem tazminatı var. Özellikle taşeronlaşma ile ilgili Başbakanımız her ne kadar ‘herkes kadroya geçecek’ dese de sıkıntılarımız var. Taşeronlardan bir tanesi bizim üyemiz değilken, biz 10 yıldır bu konuya her mecrada bunu anlattık dedi.

- TAŞERON KONUSUNDA MALİYE BAKANI GAZOZUN GAZINI KAÇIRDI

Taşeronların kadroya geçişini de değerlendiren Atalay, şöyle devam etti:

Başbakanımız çıkıp ‘tüm taşeronları kadroya alacağız’ dedi. Ardından Maliye Bakanı bizim orada bir tabir var, gazozun havasını kaçırdı. Yok ikramiye mi olacak, yok para mı olacak, 13 ay mı olacak, 3 sene mi olacak ? İşin aslı şu, 12 ay çalışan herkes kadroya geçecek. Bir defa imtihan olacak. 12 ayı doldurmayanlar var. Bu arkadaşlarımız işçi mi olacak, memur mu olacak. Başlarken 4’lerden yorulduk. 4C, 4A, 4Z bir sürü 4’ler var. Dünyanın her yerinde ya işçi olur ya memur olur. Bununla ilgili girerken ayrı bir statü, çalışırken ayrı statü, emekli olunca işçi sınıfı. Bunlarla ilgili sıkıntılarımız var. Özellikle bedenen çalışan insanlarımız var. Bunların işçi olması lazım. Bunlarla ilgili bakanlar bir toplantı yapacak. Kıdem tazminatı var. Bu bizi sıkıntıya sokuyor

- 1 MAYIS İÇİN TAKSİM TAKINTILARI VAR

1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim takıntısının olduğunu savunan Atalay, 1 Mayıs Pazar gününe geliyor. Bir yerde olmamız gerekiyor. Maalesef bu ülkede son yıllarında Taksim diye bir takıntı var. Tabi Taksim önemli bir alan. Taksim’de 1977’de 37 tane insanımız can verdi. Halen o canı alanlar ortada yok. Kimin yaptığı da ortada yok. Bununla ilgili bir bilgi, belge de ortada yok. Özellikle 77’yi yapanların bir ortaya çıkması lazım. Taksim alan olarak da müsait değil. Türk İş’in de Taksim diye bir kaygısı yok. Yeterki bir alan olsıun, biz çıkıp derdimizi, ülkenin dersini çıkıp anlatalım. Olur biter. Geçen sene Zonguldak’ta yaptık, çok da güzel oldu. Bu sene bir yere gitmemiz lazımdı. Malum ülkemizde hergün 6-7 tane şehit geliyor. Türkiye yoksa ne parti var, ne sendika var, ne dernek var, ne de oda var. Şu etrafımızda yaşıyoruz. Ülkkeledeki olayları görüyoruz. Onlar yaşamak istiyorlar. Denizlerde ölüyorlar. Kmin Ensar olacağı belli olmuyor. Türkiye’nin her yerinde her çeşit insan var. Cennet bir ülkede beraber yaşıyoruz.  Yaşamak mecburiyetindeyiz. Silah satanlar savaşı durdurmazlar. Silah satmaya devam devam ederler. Girdikleri ülkeyi darmadağın yaparlar. O ülkenin yer altı kaynaklarına el koyarlar, sonra da o ülkeyi ihmal ederler. Ne hikmetse bunlarda Müslüman ülkelerde oluyor şeklinde konuştu.

- 1 MAYISI ÇANAKKALEDE YAPACAĞIZ

Atalay, Türk İş 1 Mayıs’ı ya Sarıkamış’ta yapacaktı, yada Çanakkale’de yapacaktı. Hergün 7 şehidin geldiği bir yerde Türk İş Bu yıl 1 Mayıs’ı Çanakkale’de yapacak. Çanakkale’de emekçimizin, kadınlarımızın, çalışanlarımızın ve çevre ile ilgili sıkıntıları anlatacağız diye açıklamada bulundu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüsrev kutlu ise Adıyaman bir huzur kenti olduğunu vurgulayarak, insanların 24 saat sokağa çıkıp gezebileceklerini söyledi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber