Adıyaman’da Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) öncülüğünde TOKİ tarafından yapılan 160 daireli Basın Sitesi sakinleri, yollarının bozuk olduğunu öne sürerek, eylem yaptılar.
Site önünde toplanan 40 kişilik grup, yolların bozuk olduğunu, yazın tozdan kışın ise çamurdan dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler.
Site Yöneticisi Bedir Kayhan, yaptığı açıklamada, bu yolu defalarca belediye yetkililerine söylediklerine rağmen bir çare üretilmediğini ileri sürdü.
Yolun kendilerine yapılacağı sözü verilmesine rağmen bir türlü yapılmadığını belirten Kayhan, yetkilileri göreve davet etti.
Site sakinlerinden Suna Alıcı ise yollarında ışıklandırma sistemi olmadığı için gece dışarıya çıkmaya korktuklarını dile getirdi.
Yolda araçlarda alkol alındığını belirten Alıcı, şöyle devam etti:
“Bu yoldan gelirken yolda arabalar durmuş alkol alıyorlar ama karanlık orası. Biz Adıyaman’da oturuyoruz, burası yapılırken kendimiz yapmadık, buranın açılışında eski valimiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz buradaydı. Verilen sözlerin hiç biri tutulmadı. Şuanda buraya kimse uğramıyor, yolumuz çok berbat, insanlar çok sıkıntı çekiyor. Biz burada saatlerce minibüs bekliyoruz, yolumuz bozuk diye buraya minibüs gelmiyor. Eski belediye başkanımız verdiği sözlerin hiç birini tutmadı, şimdiki belediye başkanımız da buraya hiç uğramadı. Burada 160 ev var, bu insanlar kendi haline burada bırakılmış. Biz de başka yerlerdeki gibi belediyenin önünde eylem mi yapalım ? Belediye başkanının buraya gelmesini, burayı görmesini istiyoruz. Biz burada Adıyaman’da oturuyoruz ama Tut’un suyunu içiyoruz. Böyle bir ayrımcılık yapılmış, bizden yol istiyorlarsa, yolumuz yapılacak, yoksa 160 dairenin hiç biri oylamaya gitmeyecek. Seçim zamanı hatırlanmak istemiyoruz. Şuanda yanımızda olmayan seçimde de yanımızda olmasın. Bizde onların yanında olmayacağız. Biz Adıyaman’da yaşıyoruz, köyde yaşamıyoruz. Köylerin yolu bile şuanda düzgün ama bizim yolumuz berbat. Belediye başkanının bunu duymasını istiyoruz”
PHA

Editör: Adıyaman Haber