Adıyaman`a atandığı günden bugüne her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve Ramazan ayında halkla birlikte iftar açmaya özen gösteren Vali Mahmut Demirtaş, bu kez eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla bir araya gelerek iftar yaptı.

Vali Mahmut Demirtaş`ın ev sahipliğinde Sevgi Evlerinde kalan çocuklar için TPAO Sosyal tesislerinde verilen iftar yemeğine Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Levent Öztin, Yunus Emre Altıner, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, siyasi parti başkanları, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.
İftar öncesi masaları eşi ile birlikte tek tek dolaşan Vali Mahmut Demirtaş, çocuklarla sohbet ederek yakın ilgi gösterdi. Sevgi evlerinde kalan çocuklar ise kendilerine yakın ilgi gösteren Bayan Demirtaş`a sevgi gösterisinde bulundular.
Akşam ezanının okunması ve İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından yapılan iftar duasının ardından iftarlar açıldı.
Açılan iftar sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, Ramazan ayının birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, “Mübarek Ramazan ayının ülkemizde birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Bugünkü iftar soframızı devletimizin koruması altında bulunan sevgi evlerindeki çocuklarla paylaşmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

Sevgi evleri ile yetiştirme yurtlarında kalan çocukların milletimizin devletimize emaneti olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Devletin himayesi ve koruması altında bulunan geleceğimizin teminatı bu çocuklarımız için, aile ortamı oluşturularak, son derece modern ve hijyen bir ortamda hizmet veriyoruz. Bugünkü iftarla amacımız onlarla beraber olmak ve varsa dertlerini dinlemektir. Adıyaman’ın çeşitli noktalarında sevgi evlerimiz mevcut. Çocuklarımız artık aile ortamlarında büyüyor. Bu çocuklarımız için 5 daireli bir sevgi evi inşa ettik. Bu yılın sonuna doğru da Merkez Yeni Sanayi Mahallesinde inşa edilen 4 daireli bir BSRM merkezini hizmete sunacağız. Tüm bu yatırımlar geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın mutluluğu içindir”dedi.
Editör: Adıyaman Haber