LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ

ŞANLIURFA’DA TANITIM OFİSİ AÇTI

       Lefke Avrupa Üniversitesi Doğu ve Güney Doğu Bölgelerin de  daha etkin  bir   şekilde faaliyetlerini, sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerle daha yakın bir iletişim kurmak adına Şanlıurfa merkezli tanıtım ofisini açtı.

       Lefke Avrupa Üniversitesinin, Tanıtım Temsilciliğini Eğitimci Mehmet Güneş yürütecek ;  geçen  günlerde üniversitenin   önemli isimler (Basın,Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü  İsmet Gökrem, Öğrenci İşleri  Müdürü Hüseyin Eser,T.C. Temsilcilik Koordinatörü Ömer Kale), Şanlıurfa’ya gelerek ,Mehmet Güneş ile anlaştıklarını duyurdular. 

       Lefke Avrupa Üniversitesi, vakıf  üniversitesi olup, ciddi eğitim-öğretim anlayışına sahip bir üniversitedir. Yurt-Kur’un bulunduğu tek Kuzey Kıbrıs üniversitesidir; çok düşük ücretlerle öğrenci alımı yapıyor. Öğretmen çocuklarına , Emniyet Teşkilatı  Mensuplarının  çocuklarına , Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına  çocuklarına , Kamu-Sen üyelerinin çocuklarına %30 burs veriyor. Üniversite, öğrencilerine %100-%50-%30-%25-%20 burs seçenekleri de mevcuttur, üniversite verdiği bursları, öğrencinin not ortalaması ne olursa olsun bursunu kesmemesiyle dikkat çekiyor.

       Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi,Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,Fen-Edebiyat Fakültesi,Turizm İşletmeleri ve Bilişim Bilimleri Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Meslek Yüksek Okulunda oluşan yelpazesiyle eğitim-öğretim vermektedir.

       1990 yılında kurulan üniversite,dünyaya açılan kapısıyla birçok ülkeden öğrencisi olup, diploması dünya ülkeleri tarafında tanınan önemli bir üniversitedir.

Editör: Adıyaman Haber