Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 2015 yılında köylere yönelik yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Kırsal kesime yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında ilk olarak Sofi Baba Türbesine giderek incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, çevre köylerden yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Ürgüç Köyü mevkiinde bulunan Sofi Baba Türbesinin çevre düzenlemesi ile bakım ve onarım çalışmalarının başlatılması talimatını verdi.

Ardından Kuyulu Köyüne geçen Vali Demirtaş, burada esnaf ve vatandaşlarla görüşerek köyde yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Kırsal kesime yönelik yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “İl genelinde kırsal kesime yönelik çok önemli yatırımlarımız devam ediyor. Vatandaşımızın memnuniyetini daima ön planda tutuyoruz. Köylerimize kilitli parke taşı döşenmesi, köy odası ve taziye evi yapımı, camii yapım ve onarım işleri, içmesuyu, kanalizasyon ve alt yapı işi ile toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli yatırımlar halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu çalışmaları bitirdiğimiz köylerin çoğu şehir görünümüne kavuşmuştur. Bundan sonra da köylerimize yönelik eksik çalışmalarımızı gözden geçirip, sorun ve sıkıntıları imkanlarımız dahilinde çözmeyi hedefliyoruz. Yürütülen tüm hizmetler insan odaklı bir anlayışla yerine getirilmektedir”dedi.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla Adıyaman ili genelinde kırsal kesime yönelik hayal bile edilemeyecek çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Demirtaş, şunları kaydetti:

“Son iki ayda il merkezine bağlı 6 köyümüze taziye evi ile 8 köyümüzün köy içi sokakları kilitli parke taşı ile döşenmiştir. Yine 20 köyümüzün taziye evi çevresi ile köy meydanına kilitli parke taşı döşenmesi çalışmaları başlamıştır. 2 köyümüzün kanalizasyon yapım çalışmaları bitirilmiştir. Ayrıca merkeze bağlı birçok köyümüzün eski ve kullanılmayan okul binası taziye evine dönüştürülmüştür. Yine birçok köyümüzün içme suyu, camii ve wc yapımı, okul yapımı ve onarımı gibi köylerimizin ihtiyaç duyduğu çok önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Spor Toto’dan temin edilen ödenekle 42 okulumuza basketbol ve voleybol sahaları yapılmıştır”

          2015 yılında yapılan çalışmaların il merkezine bağlı köylerle sınırlı olmadığını bu hizmetlerin ilçelere bağlı köylerde de devam ettiğini kaydeden Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

“Kırsal kesime yönelik yapılan yatırım ve hizmetleri eşit bir şekilde yürütüyoruz. 2015 yılında Kâhta ilçemizde 12 köyün içme suyu sorunu çözüldü. 2 köyümüze taziye evi ile 4 köyümüze kilitli parke taşı döşenmiş ve birçok okulun bakım ve onarımı gerçekleştirilmiştir. Besni ilçemizde ise, 2 köyümüze kanalizasyon yapımı, birçok okulun yapımı, bakım ve onarımı, 2 köye taziye evi ile 17 köye kilitli parke taşı döşenmiştir. Gölbaşı ilçesinde 4 köye taziye evi yapımı bakım ve onarımı ile 1 köye kanalizasyon yapımı ve 14 köye kilitli parke taşı döşenmiştir. Samsat ilçemizde 5 köye taziye evi yapımı ve bakım onarımı ile 2 köye kanalizasyon ve 3 köye kilitli parke taşı döşenmiştir. Gerger ilçemizde 2 köye kilitli parke taşı döşenmiş olup, 4 köye daha kilitli parke taşı döşenmesi ihalesi yapılarak önümüzdeki günlerde bu köylerde de çalışmalar başlayacaktır. Sincik ilçemizde 1 köyümüzün kanalizasyonu bitirilmiş, 2 köyümüze ise içme suyu sağlanmıştır. Tut ilçemizde 6 köyümüze kilitli parke taşı yapılması işi bitirilmiş, 1 köyümüzün kanalizasyonu tamamlanmış ve 1 köyümüze ise içme suyu sağlanmıştır. Çelikhan ilçemizde ise 4 köyümüze içme suyu projesi hazırlanmış ve hizmete sunulmuştur. 1 köyümüzün ise  kanalizasyon yapım işi bitirilmiştir”

PHA

Editör: Adıyaman Haber