Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı İçerisinde Bulunan Engelli Koordinasyon Merkezinin SODES Kapsamında Yürüttüğü ‘Engelsiz Yaşam Beceri ve Uygulama Projesi’ Kapsamında Engellilere Yönelik Mesleki Ve El Beceresi Eğitimleri Devam Ediyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan Engelsiz Yaşam Parkı Bünyesindeki Engelli Koordinasyon Merkezinin ‘Engelsiz Yaşam Beceri ve Uygulama Projesi’ kapsamında ki kurslara engelliler yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın beş günü açık olan merkezden iki yüzün üzerinde engelli yararlanıyor.
Engelli Koordinasyon Merkezi’nin aktif bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Belediye Başkan M. Necip Büyükaslan; “Sosyal belediyecilik alanında birçok ilke imza attık. Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Engelli kardeşlerimize yönelik birçok çalışmamız projemiz oldu. Bunlardan bir tanesi de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk olan Engelsiz Yaşam Parkı ve Park içerisindeki Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde sürdürülen Engelsiz Yaşam Beceri ve Uygulama Projesidir. SODES tarafından desteklenen projemizden otistik ve zihinsel engelliler yararlanmaktadır. Engelliler bu merkezde mesleki eğitimlerle birlikte el beceresi, ahşap boyama, ebru sanatı, yağlı boya gibi sanatsal eğitimler almaktadırlar. Merkezimiz bünyesinde 1 adet beceri atölyesi, 1 adet mutfak atölyesi, 1 adet öz bakım atölyesi, 1 adet oyun atölyesi ve 1 adet sanat atölyesi bulunmaktadır. Servis araçlarımızla, hostes eşliğinde engelli çocuklarımız özel alt sınıflardan ve rehabilitasyon merkezlerinden alınarak merkezimize getirilmektedir. Buradaki eğitimlerinin ardından tekrar yerlerine bırakılıyor. Bizim için günlük yaşamda çok basit gözüken; düğme ilikleme, elbise ütüleme, çay demleme, yemek yapma, temizlik gibi birçok şey engelli kardeşlerimiz için hayatı zorlaştıran şeylerdir. Merkezimizde günlük yaşam ile ilgili eğitimlerin yanında sanatsal eğitimlerde verilmektedir. Biz engelli dostu belediyeyiz. Engelleri kaldırmak için çalıştık. Adıyamanımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Editör: Adıyaman Haber