Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Mental Reterdasyon (MR) hastası 14 öğrenci bir günlüğüne polis oldu.

Emniyet Teşkilatı’nın 170. Yıl kutlamaları kapsamında Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amirliği ve Polis Eşleri Kaynaştırma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) tarafından gerçekleştirilen “Ben bugün polis oldum anne” adı verilen etkinlikte, kentteki okullarda alt sınıf ve kaynaştırma öğrencisi olarak öğrenim gören MR rahatsızlığı olan 14 öğrenciye polis yelekleri giydirildi.

Fatih Polis Merkezi’ni gezen öğrenciler, burada polislerle sohbet etti, polis aracına bindi ve telsizden anons geçti.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’i makamında ziyaret eden öğrenciler, Salmaner’le sohbet etti, polis teşkilatı hakkında bilgi aldı.

Bir günlük polis öğrenciler, ziyaretin ardından Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi’nde incelemelerde bulundu ve kameraların çalışma yöntemleri hakkında bilgiler aldılar.

Salmaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere bir günlük “Ben bugün polis oldum anne” duygusunu yaşatmak istediklerini ve bunun çocuklar için önemli olduğunu söyledi.

Bütün çocukların polisle iletişimlerinin çok iyi olmasını amaçladıklarını ifade eden Salmaner, “Bu çocuklarımız, sevgilerini, duygularını sansürsüz bir şekilde dışa vuran çocuklar, bu yüzden de bazı çocukların polisten çekindiğini görünce çok üzülüyorum.” diye konuştu.

PEKAY Başkanı ve Salmaner’in eşi Ayşe Salmaner ise öğrencilerin özel çocuklar olduğunu belirterek onların bir günlük de olsa mutluluklarına ortak olmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin çok farklı bir gün yaşattıklarını dile getiren Salmaner, “Çocuklarımız çok mutlu oldular. Üzerlerindeki polis yelekleriyle polis araçlarına bindiler, telsizden anons geçtiler, çok mutlu oldular. Bu çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Bundan sonra polislerin kendilerine daha iyi sahip çıktığını bilecekler. Herkesin böyle özel çocuklara sahip çıkması lazım” şeklinde konuştu.

Etkinlik çocuklara yemek ikramı ve hediye verilmesiyle son buldu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber