Basur, makat çevresinde meydana gelen hastalıklı (varisli) damarlardır. Bu damarlar daha sonra ilerleyerek dış meme olarak adlandırılan şişlikler halini almaktadır. Hastalığın ilk evrelerindeyse bu iç meme olarak kendisini göstermektedir. Dışkılama sırasında kanamalara sebep olan hastalık otururken de ağrılara sebebiyet verebilmektedir.

Basur Tedavisi günümüzde birden fazla yöntemle uygulanabilmekte ve oldukça kolay yöntemlerle tedavi imkânı bulunmaktadır.  Bunlar basur ameliyatı, lazerle tedavi, neolaser ve lastikle boğma gibi yöntemlerdir.

Yaşadığınız sorunları ertelemek, basur tedavisi almama noktasında diretmek; yaşadığınız sorunun her geçen gün artmasına ve size zarar vermek dışında bir geri dönüş sağlamayacaktır. Bu yüzden kolaylıkla alabileceğiniz tedavilere yönelmek ve ilk fırsatta doktora başvurmak en yararlı işlemlerdir.

Ameliyatsız basur tedavisi yöntemi daha mı kolay?

Cerrahi yöntemler de basur memeleri kesilmektedir. Bu yöntemle kişinin yaşadığı basur problemi çözülür. Ancak bu yöntem çeşitli zorlukları beraberinde getirmektedir. Hastalığı atlatsanız dahi hastalık sonrasında uzun süreler evinizde istirahat etmeniz gerekmektedir. Ameliyat sonrasındaysa hastanede kalarak birkaç gün dinlenmeniz gerekebilir. Zaten hastalığın size getirdiği zorluklar sebebiyle sıkıntılar yaşamışken tedavi sonrası da bu sıkıntıları yaşamaya devam edersiniz.

Daha basit olan ameliyatsız basur tedavisi yöntemleriyse sizi bu tip sorunlardan kurtarmaktadır. Tedavinizi kolayca olabileceğiniz bu yöntemler sizi tedavi sonrası yaşayacağınız zorluklardan kurtarmaktadır.

Basur sorununa Climed tedavi merkezlerinde ameliyatsız çözümler

Yaşadığınız basur sorununu çözmeye karar verdiğiniz takdirde ilk yapacağınız, nasıl bir çözümün uygun olduğunu araştırmak olacaktır. Bu nokta itibariyle en az sorunla basurdan kurtulmayı düşünüyorsanız tercihiniz ameliyatsız basur yöntemleri olacaktır. Climed tedavi merkezleri bu yöntemleri büyük bir ustalıkla gerçekleştirmekte ve hastaların sorunlarını çözmektedir.

Basur sorununa karşı kullanılan modern tedavi yöntemleri olarak: lazerle basur tedavisi, neolaser yöntemiyle tedavi ve lastikle boğma yöntemi ile basur tedavisi uygulanmaktadır.

Kendinize en uygun olan tedaviyi doktorlar eşliğinde öğrenebilir ve oldukça basit olan bu yollarla size onlarca sıkıntı çıkaran basur sorunundan kurtulabilirsiniz.

Sorununuzdan kurtulmanızın ardından bir diğer sorun olan ameliyat sonrası süreç için korkmanıza gerek kalmayacaktır.

Editör: Adıyaman Haber