Adıyaman Belediyesi tarafından kitap okumanın yaygınlaştırılması amacıyla Demokrasi Parkında mini bir kütüphane oluşturuluyor.

Adıyaman Belediyesi çok önemli bir sosyal belediyecilik çalışmasına daha imza atıyor. Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin parklarda dinlenirken kitap okuma alışkanlığı edinmesi amacıyla hazırlanan ‘Park Kitaplığı’ projesi yapılacak olan açılış etkinliği ile hayata geçirilecek.
Yakup Tosun’un koordinatörlüğünde, Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan Park Kitaplığının ana temasının; Huzurun başkenti Adıyaman’da hayattan ne istediğini bilen, okuyan ve kitaplarla yaşayan bir nesil olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, tüm Adıyamanlıları 21 Ağustos Cuma günü saat 17.00’da Demokrasi Parkında yapılacak olan ‘Park Kitaplığı’ projesinin açılışına davet etti.
Projenin koordinatörlüğünü yürüten Yakup Tosun ise bu projenin bir amacının parklarda kitap okunarak sağlam bir gelecek hedeflemek olduğu gibi diğer bir amacının da yapılacak olan kitap toplama kampanyaları ile hem il merkezinde, hem de ilçelerde kitaba ihtiyaç duyan çocuklara kitap ulaştırmak olduğunu dile getirdi.
Editör: Adıyaman Haber