Hırkalar mevsim geçişlerinde sıklıkla kullanılan bir dış giyim ürünüdür. Dış giyim kategorileri arasında yağmurlu havalarda kadın hırka tercih ederek soğuyan havalara doğru hırka giymek soğuktan korunmak için yararlıdır. Etnik desenlerin hırka üzerine işlenmesi ve çeşitli modellerin hırka üzerindeki baskıları ile günümüzde hırka giyilmesi popülerleşmiştir.

Kadın hırka giyilmeden önce sezonun modasında olan hırka modelleri tercih edilerek renklerin ve hırka desenlerinin popüler olması sebebiyle ona yönelik sezonun yeni modelleri tercih edilmektedir.

Kadın Hırka Tercihi

Kimi kadınlar ince yapıda hırkaları tercih ederken kimi kadınlarda daha sık dokunan kalın iplerle örülmüş hırka modellerini tercih etmektedir. Desenli olan hırkalar, triko modeller ve yazlık ince kumaşlı hırkalar sadece soğuktan korunmak için değil aynı zamanda dış giyim görevinde de kullanılır. Stilini yansıtan kadınların tercihi desenli modeller olmaktadır.

Kısa ve uzun boylarda tasarlanan hırkalar farklı modellerde üretilerek her sezona damgasını vuruyor. Desenleri üzerinde kişiye özel anlamlar çıkarılan ve kişinin stiline yönelik kadın hırka tercihi ile yaz kış dış giyim modası etkilemeye devam ediyor. Kadın hırka modellerini incelemek için https://www.roman.com.tr/kadin-hirka  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Adıyaman Haber