Dünyaya gözlerini açar açmaz en güçlü refleksleri emmedir. Anne göğsünden süt emmeleri de bu refleksin onların içgüdülerinde olduğunun bir kanıtıdır. Uzmanların görüş ayrılık noktalarında göre emzik kullanmak yararlı veya zararlı olabiliyor. Yeni doğanlar için emzik kullanımında bebeğin huzurlu uyuması amaçlanır ve bu konuda da etkisi vardır. Ama sadece bu değil diğer türlü etkileri de mevcuttur.

Emzik Kullanmanın Yararları ve Zararları

Bebekler anne ile bağ kurduktan sonra süt içme esnası dışında huzursuz olabilirler. Bu huzursuzluğu gidermek için de ebeveynler emzik kullanır. emzikzinciri.org adresinden de her ebeveynin bebeği için tercih edeceği emzik modellerini bulmak mümkündür.

Bebeklere ne kadar uyumaları için rahatlık sağlasa da gelişimlerinde farklı etkenleri de vardır. 2 yaşından sonra kullanımlarda diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği görülmüştür. 4 yaşı ve daha üstü kullanımlarda da çocukların kulak ve burunlarında farklı hastalık belirtileri dikkat çekmiştir. Uzmanlara göre ne hiç kullanılmaması doğrudur ne de aşırı uzun süre kullanmak doğrudur.

Emzik Seçimleri

Ebeveynler emzik tercih ederken isimli emzik modellerine de ilgi duyuyor. Bebeklerinin aksesuarlarına ufak dokunuşlarda bulunabiliyorlar. Emzik Zinciri sitesi de tam olarak bu tür ebeveynlerin ziyaret etmesi gereken bir site. Bebeklerine en uygun ve en şık emzik modelini kendileri oluşturabiliyor. Kişiye özel tasarımlar ile sağlıklı boyalar içeren ahşap emzik süsleri bulunuyor.

Bebek emzik zinciri seçimleri ebeveynlerin en tatlı dönemlerini yaşadıkları bir süreçtir. Bu da onlara geniş çaplı seçim olanağı sunan bir sitedir.

Editör: Adıyaman Haber