Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ, serginin açılışında yaptığı konuşmasında, 5 yıllık Fatma Şahin döneminde birçok çalışma yapıldığını ancak Gaziantep Sanat Merkezinin, en nitelikli, en saygıdeğer çalışma olduğunu ifade etti.

Karadağ, merkezi aldıklarında çatısı çökmüş, içi su dolu bir mekân olduğunu belirterek, "Tamamen elden geçirildi. Burası, beş antik kenti bünyesinde barındıran Antep’e, çok yakışan bir sanat merkezi haline geldi. Tepeden tırnağa yenilendi, merkezde sürekli yaşayan sanatsal etkinlikler düzenleniyor. Nitelikli, ülke çapında büyük etkinlikler, büyük sergilerimiz devam ediyor, bugün de Resim ve Kaligrafi Sergisi’ni açıyoruz. Bu sergi, 2014-2019 yılları arasında büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Fatma Şahin’in son sergisi olacak ama pazartesi günü başlayacak yeni dönemle birlikte yine nitelikli sanatsal etkinliklere bu mekân, ev sahipliği yapacak.” dedi.

-"91 YAŞINDA 91 ESERİ SERGİLENECEK"

Gazeteci-ressam Etem Çalışkan da serginin açılmasında desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Karadağ ve beraberindekiler, sergiyi gezdi.

91 yaşındaki Çalışkan’ın 91 çalışmasının sergileneceği sergi, 8 Nisan 2019 Pazartesi Günü’ne kadar sanatseverlere açık tutulacak.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha