Adıyaman, 5. Gıda Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya Ve El Sanatları Fuarı'na bir kez daha kapılarına açacağını çalışmalara 3 ay öncesinde başladıklarını belirten Gül, şunları kaydetti:
"Farklı firmalarla, konseptlerle Adıyaman fuarını her gün geçtikçe daha da genişleten bir ivme yakalayan yükselişte genişletmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda da 10- 19 Ocak tarihleri arasında 10 gün boyunca Adıyamanlılara açmaya karar verdik.  Adıyaman'da biliyorsunuz ki birçok fuar ve fuarcılık çok eskiye dayanıyor, ancak Adıyaman'da 2013 yıllarına dayanan bir fuarcılık geçmişimiz var. Bizlerde bu çalışmalar doğrultusunda Adıyaman’da fuar merkezinin, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası tarafından yaptırılan fuar merkezinin akabinde bizde Adıyaman'da fuarlara başlamış bulunduk."

-"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN ADIYAMAN FUARINA GELMEK İÇİN CAN ATIYORLAR"
Gül, bunun yanı sıra inşaat, mobilya, gıda tarım ve hayvancılık fuarı, gıda, yöresel hediyelik eşya gibi çeşitli fuarlar düzenlediklerine işaret ederek, "Sektörün lider kuruluşları ve vatandaşı da burada arz talep ilişkisi doğrultusunda güzel fuarlar düzenliyoruz.
Vatandaşımız da kendi ihtiyaçları doğrultusunda Adıyaman Fuar Merkezine gelerek firmalar ile görüşmeler yaparak gerek perakende gerekse toptan alışveriş ve bağlantılarını Adıyaman Fuar Merkezi’n de yapıyorlar. Adıyaman'da etkinliklerin az olması doğrultusunda vatandaşımız için güzel bir etkinlik, güzel bir ambiyans oluyor, fuar merkezi güzel, ziyaretçiler ve vatandaşlarda güzel bir şekilde ziyaret ediyor. Her gün geçtikçe fuar merkezimiz de daha fazla katılımcı oluyor, önceden Adıyaman esnafımız, fuar merkezinde yapılan fuarlara çok rağbet göstermezdi, buda bizim de, Adıyaman'ımızın da, esnafımızın da çok iyi bilmemesiydi, vatandaşımız, esnafımız, firmalarımız gün geçtikçe fuarları daha çok gördü, öğrendi ve fuarlara her gün Adıyaman esnafı daha çok katılıyor.
Türkiye’nin her yerinden Adıyaman'a hiç gelmemiş firmalarımız Adıyaman fuarlarımıza gelmek için şuanda can atıyor. Fuarlarımız her gün geçtikçe daha da büyüyor ve çeşitlilik kazanıyor."diye ifade etti.

-"KENDİ MARKA PATENTLİ, COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN YER ALDIĞI FUAR OLACAK"
Gıda, yöresel ürünler, hediyelik eşya ve el sanatları fuarlarında, gıda dan yöresel ürünlere o illerin kendi marka patentli coğrafi işaretli ürünlerinin bulunduğu bir fuar olacağını dile getiren Gül, şöyle devam etti:
"Yani sadece bir gıda değil örnek veriyorum; ahşap işlemesinden, el sanatlarına, takısından tokasına, Denizli havlusuna, tekstili ve gıda ürünlerinin yer alacağı bir fuar organizasyonu ile alakalı çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.
Ziyaretçilerimize şunu söylemek istiyorum; önceki fuarlarımız da biliyorsunuz ki ulaşım ile alakalı Adıyaman'da problemler yaşıyorduk. Firma olarak yıllarca özel servisler tuttuk ancak servisler kronik olarak yetişmediği için problemler yaşıyorduk, vatandaşlarımız servisi doldurduğu için bir grup gelirken bir grupta duraklarda beklemek zorunda kalıyordu, bizlerde bu durumdan çok üzülüyorduk, şimdi Adıyaman Belediyesi 10 günlük fuarımızda sabah saat 10:00’dan, Akşam saat 22:00’ye kadar  vatandaşımızı fuara taşıyacak. Adıyaman Belediye Başkanımız ve yönetimine de teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha