İhracatçıların bilgilendirilmesi ve yeni mevzuatların anlatılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri ATSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seminere ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, ATSO Meclis üyesi Adnan Kırıkdaş ve iş adamları katıldı. 
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Ahmet Küçükaslan, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Dahilde ve hariçte işleme rejimi, Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi konularında bilgi verdi. 
Daha sonra söz alan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Halise Büşra Ünsal, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri konusunda bilgi verdi. 
Fuar katılım için sağlanan teşvikler konusunda hiçbir ülkenin Türkiye kadar cömert olmadığına dikkat çeken Ünsal; “Desteklerimiz bireysel ve sektörel olarak ayrılıyor. Maliyetin yüzde 50’sini karşılıyoruz, 15 bin’den 50 bin Dolara kadar hibe verilebiliyor. Şartları sağladıktan sonra bir firma istediği kadar fuara katılabilir, 100 ya da 1000 herhangi bir limit koymadık. Bu imkanlar, ABD ve AB ülkeleri dahil hiçbirinde yok. Fırsat varken yararlanmak gerekir. Yarın aynı fırsatlar sağlanır mı, bilemeyiz. Doğru seçilmiş bir fuar o sektörün kalbinin attığı platformdur. Bu nedenle boş geçen fuar olmaz. Fuarları önemseyin” dedi.
Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdür Yardımcısı Murat Taşkıran, Eximbank’ın ihracat yapan KOBİ’lere yönelik destekleri konularında bilgilendirmelerde bulundu.
Seminerin soru-cevap kısmında katılımcılardan gelen soruları cevaplayan uzmanlar konuşmalarını tamamladılar.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha