Adıyaman’da faaliyet yürüten işletmelerde Kovid-19 pandemisinin istihdama olan etkisini azaltmak ve ilave istihdam yaratılması amacıyla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonunda iş adamları katılımıyla toplantı yapıldı.

Toplantıya AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Organize Sanayi Başkanı Abdulkadir Çelenk ve işadamları katıldı.

Vali Çuhadar: Burada herkes taşın altına elini koydu

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, burada yaptığı konuşmasında, "İş-Kur müdürümüzün üzerinde çalıştığı bu proje yapmış olduğumuz toplantımızda çok beğenilmişti. Hem bu konuda bir şeyler yapalım sanayicilerimiz ile görüştük. Sanayicilerimiz bu konuya kulak tıkmayıp  destek verdiğiniz için hepinizde teşekkür ediyorum. Son bir yıldır ülkemiz ve dünyamız eşi benzeri görülememiş bir salgınla mücadele ediyor.  Bu süreçte esnaflarımız bir çok vatandaşlarımız sıkıntılar çekti. Ama güçlü Türkiye’miz ve güçlü idaremiz ve hükümetimiz sayesinde gerek hane halka gerekse iş sahiplerine  iş verenlere sağlam olanaklar ile bu süreci en az şekilde atlatan ülkelerden biriyiz. Bu yüzden ne kadar şükür etsek azdır. Buradan yola çıkarak burada herkes taşın altına elini koydu. Sayılara bakınca yüzde 10'la yüzde 100 arasında istihdamlar var. Bu ulusal düzeyde de yankı yapacak bizim burada yapacağımız küçük bir ateş bütün ülke çapında sanayicilerimizle birlikte iş istihdamına dönüşecektir." dedi.

Başkan Kılınç: 100 milyonlarca insan bu süreçte issiz kaldı

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, "Bu dönemde en büyük sıkıntı sağlık ve beraberinde ekonomi. 100 milyonlarca insan bu süreçte issiz kaldı."dedi.

"Bu süreçte hayır işini yapan  iş adamlarımıza sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum. Ben her zaman bu süreçte bir vatandaşımıza ekmek kazandıranların ellerini öpmek lazım"diyen Kılınç, şunları kaydetti:

"Rakamlara baktığımız zaman 9 bine yakın insan çalışıyor. Şimdi eklenen rakam ise 2 bin 85, yüzde 31 artış var. Süreç sadece ekonomik olarak yıpratmadı ben eminim ki her ailede bir çok sıkıntı var. Bu anlamda bu süreci her  anlamda gerek ekonomik anlamda gerek psikolojik bakımı ile yürütmemiz gerekiyor. Bu süreci birlik beraberlik açısından çok ciddi bir dayanışmaya ihtiyacımız var. Ve her şeyi devletten beklemek gibi bir çabamızın olmaması lazım. Herkes çabası gereği yapabileceği noktada gereğini yapması lazım.

Bizler yerel yönetimler olarak belediye olarak 4 milyon 600 bin liralık bütçe ayırmıştık. Nakdi ve aile yardımları konusunda geçen hafta meclis toplantımızda 10 milyon daha aktardık. Yaklaşık 15 milyonluk esnafımız ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımcı olma noktasında  bir bütçe ayırdık ve ayırabileceğimiz en büyük bir bütçe belediyemiz bütçesi içerisinde yeter mi yetmez. Eğer komşunuz açsa sefalet içerisinde ise sizin zengin olmanızın hiçbir anlamı yok. Toplumun ruhunda ve toplumun genlerinde de yardımlaşma ve dayanışma çok zengin ben tekrardan iş adamlarımızın bu güzel adımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum."

Milletvekili Aydın: Adıyaman, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 200 milyon destek aldı

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da, "Böyle bir zamanda sıkıntılı bir dönemde Adıyamanlı çok değerli yatırımcılarımızın iş adamlarımızın elini taşın altına koyması ziyadesiyle mutlu etti." ifadesini kullandı.

En kısa zamanda Adıyaman’a beklediklerini ifade ettiklerini dile getiren Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Selamlarını gönderdiler inşallah en yakın zamanda belki kendisinin de olacağı bir toplantıda tekrar çok daha büyüğünü kamuoyuna paylaşma imkanımız olur. Bu vesile ile projede emeği geçen buradaki İş-Kur müdürümüze, sayın valimize teşekkür ediyorum. Diğer kişilere de teşekkür ediyorum ama  teşekkürün en büyüğünü çok değerli iş adamlarımıza, yatırımcılarımıza, sizlere yapıyorum.

Çünkü devlet evet devletliğini yapacak sosyal devlet anlayışı ile gerekli olan tüm adımları atacak, atıyor da, yapıyor da. Bu güne kadar sosyal koruma kalkanı, kısa çalışma ödeneğinden tutunda KOSGEB desteklerine kadar pek çok alanda hep üreticimizin, çiftçimizin, esnafımızın ve aynı zamanda hem işverenin hem de işçinin yanında olmaya çalıştı. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında sadece Adıyaman’da bu süreçte 200 milyon üzerinde devletten destek aldı işte diğer destekleri de hesapladığımızda rakamlar ortada ama yeter mi yetmez az öncede ifade ettim. Sadece devlet desteği ile bir takım şeyleri çözmek yetmiyor eğer vatandaş olarak bizler elimizi taşın altına koymazsak bizler bize düşeni yapmazsak olmaz. Pandemi de böyle yani biz kurallara riayet etmez isek devlet istediği kadar tedbir alsın bitmez. ama vatandaş olarak biz işte maske mesafe hijyen kurallarına riayet edersek sırası gelen aşısını yaparsa inşallah bu pandemi belasını def ederiz."

"Şu anda listede 46 yatırımcımız var"

"Bunun dışındaki bütün toplumsal meseleleri de devlet-vatandaş dayanışması ile ancak çözebiliriz" diyen Aydın, "Adıyaman  her zaman devletinin yanında oldu bildiği refleks ile hareket etti, her zaman kendi insanına elinden gelen iyilik duygusuyla elinden gelen hareket ederek elinden gelen yardımı yaptı.

Kurumlarımızla bütün kombinasyonlarımız çok iyi. Günde 3 defa sanayi ticaret odası başkanımız, ticaret borsası başkanımız işte diğer kurumlarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız yine bunların müdürleri kalkınma ajansı genel sekreterimiz belediye başkanımız teşkilatımız valimiz başta olmak üzere tüm kurumlar ile her an hep Adıyaman'ı konuşuruz.

Adıyaman bir takım meselelerini geldiği aşamayı ve bunları nasıl çözebileceğimizi istişare ederiz gerek burada aldıklarımız Ankara'da takibi konusunda buraya döndüğümüzde de geride meseleleri inceleyerek çözmeye çalışıyoruz. Bugün gerçekten çok duygulandım. Allah razı olsun sizden yani şu anda listede 46 yatırımcımız var. Şu anki istihdamı 8 bin 856 yatırımcI şu dönemde hiçbir baskı olmadan kendi imkanları kendi talepleri ile 2 bin 825 yeni istihdam bu gerçekten takdir edilmesi gereken bir durum. Bundan dolayı da hepinizi kutluyorum tebrik ediyorum. Rabbim sizlere daha çok versin ki sizde bu millete daha çok veresiniz arkadaşlarımıza daha çok veresiniz  çok çok önemli bir yatırım. Sanayi bizim diğer sektörler gibi en çok ilgilenmemiz gereken ilgilendiğimiz alan çünkü üretim diyoruz yatırım diyoruz, istihdam diyoruz. "şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha