Olay, dün sabah saatlerinde Besni ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ereğli köyünde meydana geldi.

Köyde çiftçilik yapan Salih Albay ile Gaziantep'te yaşayan ve köye gelen kardeşi Hicabi Albay (29) ile arazi paylaşımı konusunda aralarında anlaşmazlık bulunan tarlada konuşmaya başladı. Babaları Hamdi (70) ile yengesi ve yeğenlerinin de bulunduğu sırada arazide konuşan Albay kardeşler, bir süre sonra tartışmaya başladı. Babası ve yengesinin de katıldığı tartışma sırasında cinnet geçiren Salih Albay, yanında taşıdığı av tüfeğiyle peş peşe ateş açmaya başladı. Salih Albay'ın tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olan babası Hamdi, kardeşi Hicabi, yengesi Serpil (24), yeğenleri Devran (4) ve Ceyda (2), kanlar içerisinde yere yığıldı. Yardım için araziye koşan köylüler, kanlar içerisinde bulduğu Albay ailesi fertleri için sağlık ve jandarma ekiplerinden yardım istedi.

İhbar üzerine köye çok sayıda jandarma ile ambulans sevk edildi. Salih Albay, bu kez aynı tüfeği çenesine dayayarak ateşledi. İntihar teşebbüsünde bulunan ve ağır yaralanan Salih Albay ise ambulansla götürüldüğü Besni Devlet Hastanesi acil servisindeki ilk müdahale sonrası Adıyaman'a sevk edildi.

Köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ise olayda kullanılan tüfeğe el koyup, çevredekilerin bilgisine başvurdu. Olayda yaşamını yitiren 5 kişinin cesetleri ise jandarma ve savcılık incelemesinin ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Burada yapılan otopsinin ardından cenazeler Besni ilçesinde gönderildi. Besni Devlet Hastanesi morguna konulan Serpil Albay (24), Devran Albay (4) ve Ceyda Albay (2), cenazeleri sabah saatlerinde Mustafa Baba Caminde kılınan cenaze namazının ardından Sugözü köyünde toprağa verildi. Baba Hamdi Albay, kardeşi Hicabi Albay'ın cenazeleri ise Hacı Reşit Caminde kılınan cenaze namazının ardından Eğerli köyünde toprağa verildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha