Üniversite Merkez Külliyesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundu.

Konuşmasında milli ve yerli sermaye ve gelişimin önemine değinen Prof. Dr. Şimşek, gelişim için değişimin şart olduğu vurgusu yaptı.

Prof. Dr. Şimşek, teknoloji, inovasyon ve Türkiye'nin 2023 hedeflerinden de bahsetti.

Toplumların değişim ile ilgili üç seçeneği olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şimşek, "Değişimi yönetmek, değişimi izlemek ve ölümü beklemek gibi toplumların üç seçeneği vardır. Bizim hedefimiz 2023 kapsamında değişimi yönetmektir. Bunu başarabilmemiz  için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Dünya ile barışık hâlde olmamız gerekiyor." dedi. Değişim ve gelişim konusunda Japonya'yı örnek gösteren Prof. Dr. ŞİMŞEK, "Japonlar kendilerini 1945’te Hiroşima ile perişan hâle getiren Amerika’nın konumuna gelebilmek için el ele verip 30 yıl içerisinde bu hedefe ulaştılar. Ya toplu kalkınma ya da toplu harakiri dediler. Pes etmediler, hedef koydular, başardılar." dedi.

Değişimin üç unsurundan bahseden Prof. Dr. Şimşek, rekabet, küreselleşme ve teknolojinin önemine değindi.

Eskiden bilgiye ulaşmada sıkıntı çekildiğini ancak günümüzde ise bir bilgi obezitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Şimşek, "Ülkelerin sömürü şekli değişti. Eskisi gibi kaba kuvvet ya da silahla değil, bilim ve teknoloji ile ülkeler sömürülmeye başlandı. Değişime ve gelişime ayak uyduramazsak bizler de sömürülmeye mahkum oluruz." dedi.

Türkiye'nin 2023 vizyonunda ar-ge, girişim ve inovasyona büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Şimşek, şöyle devam etti:

"Her alanda gelişeceğiz. Yerli ve milli sermayemize değer katacağız. Şu an milli ve yerli insansız hava araçlarımız var. Afrin’de kullanılan teçhizatlar yerli ve millidir. Daha da önemli çalışmalara bu ülke el ele vererek hep birlikte çalışarak imza atacaktır. Ben gençlerimizin geleceğe ışık tutacağından eminim" 

Konferans sonunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından konuşmalarından dolayı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e teşekkür edilerek, kendisine Üniversite Merkez Külliyesi içerisinde adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha