Ne kadar çok özel gün kutluyoruz. Önce haklarını ellerinden alıyor, sonra bak hakkını veriyorum bu gün de bayramın olsun diyoruz.

Ne zaman haksızlık yapıldıysa peşinden bir ödül verilmiş. Önce tokatlanmış, sonra öpülmüş yanaklar. Ben senin büyüğünüm ister severim ister döverim. Zaten bu anlayışla büyümedik mi? Baban kızar; annem girer araya kızma yavrum babandır döver de sever de; annen kızar baban girer araya annendir döver de sever de. Peki, sen nesin? Tepki bile veremeyecek kadar aciz, boyun bükmenin takdir edileceği bir astsın.

Kutlayın 1 Mayıs İşçi bayramını; o kadar çok hakkı yendi ki işçinin, verdiğiniz hakları kutlayın.

İnsan böyle böyle alışır, şamar yemeye. Her şamardan sonra teşekkür etmeye. Asgari ücretle çalışanın hakkını kim savunuyor? Sendikalar mı?

Hatta öyle durumlar var ki asgari ücret zorunlu diye, maaş işçinin hesabına yatırılıp sonra elinden alınıyor. İşsizliğin bu derece yüksek olduğu bir ortamda mecbur bu koşullarda çalışmaya.

Yılda bir kez kutlama yapılacağına, refah düzeyi artırılsa işçinin. Aybaşını nasıl çıkaracağını, çocuğun istediklerini nasıl alacağını düşünen tüm işçilere selam olsun.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlu Olsun.