Hayatta her birimiz birey olarak çok daha iyi bir yaşam standardına erişebilmeyi kendimize göre hedefleyerek vazife ediniriz. Bu gaye için belirli bir plan dahilinde daha çok çalışır ve gerçeğe dönüştürmek için çabalarız.

Başarı sadece daha fazla para kazanmak anlamına gelmez. Başka bir deyişle başarı hayatın tüm farklı yönlerini dengeleyebildiğinizde el edilebilir. Kaldı ki bu aşamaya gelmek de hiç kolay değil. Azim, planlama ve çokça çalışmayı gerektirir.

Gerçek iş-yaşam dengesi enerjinizi de dengelemek anlamına gelir. Yorgun ve bitkinseniz, sizden gereken zamanın kat be kat fazlasını harcasanız dahi işinizi tam anlamıyla da yapamazsınız.

Bu yüzden her zaman enerji seviyenizi aktive etmeye dikkat edin. Kendinizi yorgun hissediyorsanız basit adımlarla mola vermekten asla çekinmeyin.

Neyse gerçek konumuza dönelim.

Hepiniz çevremizde dolaşan “iş ve yaşam dengesi” terimini çok duymuşuzdur. İdeal hedef sektöründe başarılı olmak için işte yeterli zaman harcamak, aynı zaman da arkadaşlarınızla ve ailenizle birlikte olmak, rahatlatıcı bir hobi edinmek veya öğrenciyseniz ders dışı etkinliklerin tadını çıkarmak için yeterli zaman harcama konusunda gerekli adımları da atmak gerekli.

Kendinize zaman ayırın.

Koşullar, yerinde planlama ve o yerin inşa edilme şekli hakkında düşünmek için zaman ayırın.

Dengeyi ve dengesizliği, ışığı ve gölgeleri, dolu ve boşalmak üzere olan yerleri görmek için zaman ayırın.

Farkı ve karşıtlığı, taraftarları ve rakipleri görmek için zaman ayırın.

Hayatınıza ne kadar iyi uyum sağlayabildiğinizi görmek için zaman ayırın.

Doğru yolu, tutkunun yolunu, yüce olanı bulabilmek için zaman ayırın.

Yerinizi bulabilmek, başlamadan önce bu yerin sürekli olarak değiştiğini bilebilmek için zaman ayırın.

Ritminizi hayatınızın ritmiyle uyumlu hale getirmek için değişime ayak uydurmamız gerektiğini anlamak için zaman ayırın.

Diğer insanların niyetlerini anlamak ve rüzgârın yönünü ve gelgitleri bilebilmek için zaman ayırın.

Güzelliği, güzellikleri görebilmek için zaman ayırın. Çünkü sizden kaçan güzellik, ardında aç ve çorak bir ruh bırakır. Yaradılışı gereği temiz bir ruhla dünyaya geldikleri için insana değer veriyorum. Onun için sevdiklerinize zaman ayırın, zaman sizi sevdiklerinizden ayırmadan.