Muhtar Taş’tan Hayırseverlere Çağrı

 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Taş;

“Kış garibanın kapısını çalmadan, sizler garibanların kapısını çalın”

“İllaki bir doğal afetin yaşanması şart değil, evinde fazla malzemesi olanları yardıma muhtaç vatandaşlarımıza verilmek üzere yardım kampanyasına davet ediyoruz”

 

 

 

Van Depreminde ayağı kalkıp yardıma koşan Adıyamanlı hayırseverlere seslenen Muhtar Taş, kış mevsiminin gelmesiyle zor günler yaşayan fakirlere de yardım çağrısında bulundu.

Ülkenin neresinde olursa olsun yaşanan bir olay, doğal afet sonrası Türk Milleti olarak çok duyarlı bir şekilde hareket edildiğini belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş; “Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın da sıkıntıları haliyle artmakta. Özellikle giyim, kuşam ve gıda noktasında büyük sıkıntı çeken vatandaşlarımız var. O nedenle hayırsever vatandaşlarımızı, yardım derneklerimizi ve sivil toplum örgütlerimizi Van depreminde olduğu gibi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu bir insanlık görevidir. İllaki bir doğal afetin yaşanması gerekmiyor. Yeni eşyalar olacağı gibi, illaki sıfır eşya beklentimiz yok. Evinde insanların rahatlıkla kullanabileceği fazla soba, battaniye, kışlık giyim malzemesi, ayakkabı ve gıda maddesi gibi malzemeleri muhtarlarımız aracılığıyla yardıma muhtaç insanlarımıza ulaştırabilirler. Özellikle bu konuda duyarlı olan yardım derneklerimizin de başlatmış olduğumuz bu kampanyada bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Bu il hepimizin ve hepimizin el birliği içerisinde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu konuda yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız gerek derneğimize, gerekse de bağlı bulundukları mahalle muhtarlarıyla istişare ederek, yardıma muhtaç ailelere rahatlıkla ulaşabilirler. Kış kapıyı çalmadan sizler garibanların kapısını çalın”

Editör: Adıyaman Haber