Kahta Belediyesi tarafından 2019 Eylül ayında faaliyete geçirilen Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) katkıları ile yeni alınan cihazlar sayesinde bugün bölgeye hitap eden bir hayvan hastanesi konumuna geldi.

İlk etapta Kahta’daki sokak hayvanlarının barınma, aşı ve bakımlarının yapılacağı hayvan barınağını faaliyete geçirerek bakım ve nakil ambulansı ile birlikte hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, yapılan katkı ve desteklerle bugün hayvan barınağının bölgeye hitap eden hastane konumunda olduğunu söyledi.

“Bölgeye hitap eden hayvan barınağı konumuna geldi”

Başkan Turanlı; projeyi hayata geçirdiklerinde ilk etapta ilçeye hitap edecek şekilde planladıklarını ancak daha sonra bölgeye hitap edecek şekilde planlama yapıldığını aktardı.

“Şu an buradaki projemiz bölgeye hitap eden devasa bir proje oldu” diyen Turanlı şu bilgileri verdi:

“Projemizdeki amaç can dostlarımız olan sokak hayvanlarımızın bakım ve beslenme ihtiyaçları karşılamak, hasta olanların da tedavileri yapıldıktan sonra bunları tekrar topluma kazandırmaktır. Gördüğünüz üzere hem köpek hem de kedi barınağımızda veteriner hekimimiz kontrolünde ameliyat işlemleri de dahil olmak üzere hizmet vermekteyiz. Böylece barınağımız bölgeye hitap eden bir hayvan barınağı konumuna geldi. Özellikle ifade etmek isterim ki bu projeyi Kahta’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada bir şeyi daha belirtmek istiyorum, hayvan dostlarımızın hayvanlara olan ilgilerini arttırarak sahiplenmelerini sağlamamız lazım. Dolayısıyla bunu da çocuklar üzerinden yürütmemiz gerekir. Kedilerin bakım ünitelerini gezdik, gördük. Çocuklarımız burada hayvan barınağını gezerken minik kedi yavruları ile bu sevgiyi aşılayabiliriz. Burada bu hizmetler verilirken burası hayvanlara konaklama hizmeti vermek değil, tedavi hizmeti vermek ve hayvanlarımızı kısırlaştırılarak tekrar doğaya salmak ve toplum tarafından hayvanlarımızın sahiplenmelerini arzu etmekteyiz. Yani hayvanlarımız zararsız bir konuma getirildikten sonra normal doğal yaşamlarına bırakıyoruz.”

“Bölgedeki kısırlaştırma işlemlerimiz devam ediyor”

Katkılarından ötürü HAYTAP üyelerine teşekkür eden Turanlı, “Hayırsever vatandaşlarımızın mama katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Veteriner hekimimizden edindiğim bilgi kadarıyla 200 bin TL’ye mal olan röntgen cihazı ve ayrıca maliyeti yüksek olan tıbbi cihaz katkılarından dolayı HAYTAP üyelerine çok teşekkür ediyorum. HAYTAP üyelerinin katılımı ile Ramazan Bayramı’ndan önce kısırlaştırma çalışmalarımız olacaktı. 17 günlük tam kapanma nedeniyle arkadaşlarımız gelemediği için bayram sonrasına kaldı. Önümüzdeki günlerde HAYTAP üyelerinden oluşan 12 veteriner hekim arkadaşımız ile bölgedeki veteriner hekimlerimizin de katılımıyla kısırlaştırma işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Talep olduğu takdir de Kahta’dan sonra diğer ilçelerimizdeki hayvanlar için de aynı hizmeti vereceğiz. Son olarak tekrardan burada bu hizmetlerin verilmesinde emeği geçen veteriner hekimimiz başta olmak üzere tüm çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Kahta halkına böyle bir hizmeti kazandırdığımızdan dolayı da ayrı bir mutluluk yaşadığımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Can dostlarımızın sahiplenilmesini bekliyoruz”

Kahta Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bölgeye hitap eden bir merkez olduğunu ifade eden Kahta Belediyesi Veteriner Hekimi İbrahim Arıtay ise, “Kahta merkez ve köyleri ile çevre ilçelerden gelen bakıma muhtaç, hasta veya yaralı olan hayvanlarımızın bakımlarını merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Gelen can dostlarımızın genel muayeneleri ve tedavilerini yapmaktayız. Merkezimizde röntgen cihazı, tıbbi araç ve gereçlerimiz sayesinde yaralı veya hasta hayvanlarımızın ameliyatlarını da yapmaktayız. Daha sonra bakım ve tedavisi tamamlanan can dostlarımızın hayvan severler tarafından sahiplenmesini beklemekteyiz. Bizlere bu imkanları sağlayan başta Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı olmak üzere katkılarından dolayı HAYTAP’a ve tüm hayvan severlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha