İyilik Derneği saha çalışmaları ekip sorumlusu Zeynel Kına, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kına, temsilcilik olarak havaların soğumasıyla beraber Adıyaman merkezde tespit ettikleri yüzlerce aileye her yıl olduğu gibi bu yıl da ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Ailelere ihtiyaç durumlarına göre odun, kömür, soba, bot, mont vb. yardımlarda bulunduklarını aktaran Kına, şunları dile getirdi.

"Yardımlarımızda bize desteği çoğunlukla olduğu gibi halkımız vermektedir, bununla beraber farklı il ve ülkelerden de gelen yardımlar oluyor. Faaliyetlerimize sosyal medyadan ulaşan insanlar İyilik faaliyetlerine katkı sunmak istiyor ve bu vesileyle yollarımız kesişiyor. İyi insanların zekat, sadaka ve bağışlarını istedikleri yerlere ulaştırıyor ve istemeleri halinde fotoğraf ve video paylaşımı yapıyoruz. Bu da hem şeffaflık hem de kalplerin mutmain olmasını sağlıyor. İyilik Derneği olarak kasım ayında yaptığımız toplantıda hem kış koşulları hem de pandemi nedeniyle insanların yardıma daha çok ihtiyaç duyduğu gerçeğinden hareketle aldığımız karar doğrultusunda ve imkanlarımız ölçüsünde yardım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz."

"Yurt dışında da projelerimiz var"

Kına, İyilik Derneği Adıyaman temsilciliği olarak yurt dışında özellikle de Afrika kıtası başta olmak üzere, Bosna Hersek, Filistin, Suriye, Etiyopya vb. ülkelerde çeşitli projeler gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "Ülkemizde ise adak kurbanı dağıtımı, evlerin onarımı, kılık- kıyafet, gıda yardımı, odun kömür ve soba yardımları ile yetim ailelere aylık nakit yardımlarında bulunuyoruz. Kışlık yardımlarımızda bize 0552 248 43 83 numaradan ulaşabilirsiniz."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha